fbpx
Happy adorable new mom talking to her baby. Portrait of young woman and cute little child in home interior. Baby talk concept

FBiH: Podrška od 1000 KM za svako dijete rođeno u 2024. godini

Sve majke koje su rodile ili će roditi u 2024. godini na području Federacije BiH mogu podnijeti prijavu za jednokratnu podršku u iznosu od 1000 KM.

Naime, federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić i premijer FBiH Nermin Nikšić predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare novu aplikaciju  E-porodilja, preko koje se može podnijeti prijava za ovu podršku.

Suočeni sa izazovima demografske politike i niske stope nataliteta, a vođeni potrebom za boljom podrškom našim građanima, Vlada Federacije BiH je na prijedlog resornog Ministarstva rada i socijalne politike odlučila da u svoj budžet uvrsti ovaj program kao konkretan znak naše opredijeljenosti ka stvaranju boljih uslova za život i podrške porodicama s djecom. Iskreno se nadam da ce građani, majke i roditelji prepoznati ovo kao naše prve korake u podršci porodicama i da će zajedno s nama graditi naše društvo i jačati naše porodice kao najvažniji resurs na kojem ćemo graditi našu budućnost – izjavio je Nikšić.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić najavio je da aplikacija od danas otvorena za prijave, te da sve majke novorođene djece u FBiH od danas mogu podnositi prijave za jednokratnu podršku od 1.000 KM.

E-Porodilja je inovativna i u potpunosti elektronska usluga koja omogućava jednostavnu i brzu prijavu iz udobnosti doma, bez potrebe za papirologijom. Jedini dokaz koji tražimo uz prijavu je potvrda o posjedovanju bankovnog računa kako bismo osigurali da niko ne može zloupotrijebiti bilo čije podatke. Naš cilj je maksimalno olakšati proces prijave za majke, eliminisati papirologiju i preuzeti sve provjere putem službenih kanala – pojasnio je Delić.

(klix.ba/ Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Recepti iz Miličine kuhinje: Jela koja će mališani obožavati

Naredna priča

Oaza mira i uživanja: Provedite savršen vikend na jezeru Klinje

Najnovije iz BEBE

-->