fbpx
/

BAŠ ŠTO VAM TREBA Zavolite (ponovo) svoje tijelo

Vaše tijelo vas je učinilo ponosnima i podarilo vam dijete, a sada je vrijeme da mu pokažete malo nježnosti i pažnje… Odnosno, postpartum njega je baš ono što vam treba!

Mnoge žene će se osjećati loše ako se nisu vratile u formu šest mjeseci nakon poroda. Štoviše, smatrat će to potpunim neuspjehom. No, stvarnost je potpuno drugačija! Tijelo većine žena koje su u trudnoći dobile prosječan broj kilograma, oporavljat će se od trudnoće devet mjeseci. Da, vaša baka je bila u pravu! Pa, zašto onda ganjati taj broj, postpartum njega je ono što će vam pomoći zavoljeti vaše tijelo.

Vaše tijelo, vaš način

Slaviti svoje tijelo iznimno je važno poglavito nakon tog putovanja prema majčinstvu. Kao i tijekom trudnoće, katkad možete osjećati kao da je vaše tijelo odvojeno od vas.

Znate ono kada se u razdoblju dojenja možete osjećati kao da vaše grudi nisu vaše već bebine. Neke ankete su pokazale da je taj prijelaz k majčinstvu često nekompatibilan s drugim ulogama žene. I da to je problem!

Pa kako da onda naučimo slaviti svoje divno tijelo u njegovu trenutačnom obliku? Ključno je usredotočiti se na njegovu trenutačnu funkciju i slaviti ga zbog toga. Žene su u velikom postotku ponosne na ono što je njihovo tijelo postiglo, pa je to ono što treba istaknuti.

Barem redak zahvale

Svakog dana napišite some tijelu barem redak zahvale. Hvala ti što je moja beba sita, hvala što su mi ruke jake….

Radite ono u čemu ste dobri

Ako vam ide rješavanje križaljki, sjedite i dajte si vremena i truda. Bit ćete ponosni na vaše postignuće!

Restruktuiranje

Kognitivno restrukturiranje je tehnika kojom se psiholozi koriste kada žele pomoći pacijentima pronaći drukčiji način gledanja na situaciju.

Ako ste nezadovoljni stomakom samo pomislite šta je sve dobro što je napravio; dao dom vašem bebaču, štitio, pomagao… Neka dio vaše pospartum njege bude i prihvaćanje svih sitnih mana jer one to naspram svih vrlina to i jesu!

Birajte mudro

Društveni mediji mogu biti zabavni, ali uz pravilno korištenje! Prije nego krenete vršljati po internetu razmislite hoće li vam te informacije koristiti ili štetiti.

Nemojte se porediti, nemojte nastojati da preko noći vratite svoju liniju, kilograme, frizuru, raspoloženje, energiju na staro. Samo polako. Ovdje je istina da vrijeme čini svoje!

Prethodna priča

PORODIČNI ŠOPING: Dječji “teror” pretvorite u lekciju o novcu

Naredna priča

Spuštena stopala - spriječite nastanak kod svoje djece

Najnovije iz Porod

-->