fbpx

NE PRETJERUJ Iritantne navike novopečenih mama

Mijenjanje prljave pelene pred očima prijatelja bilo bi suludo izbjegavati i rijetko ko će vam tako nešto zamjeriti. Ipak, kad tražiš od prijatelja da umjesto tebe njuši pelenu i otkrije da li spremna za mijenjanje – to je već znak da pretjeruješ

Ma priznajte, kad ste tek postali mama, činilo vam se da se to nikad nikome nije dogodilo, da je od vas sve posebno i da niko nije ni sličan vašoj bebi i vama.

Novopečene mame su iritantne, sad znate. Zato je bolje suzdržati se od ovih navika:

Razgovor s bebom preko telefona

Gugutanja, glasan smijeh ili naznaka prvih riječi mamama su bitne i od sreće bi najradije to podijelile s cijelim svijetom, što je potpuno razumljivo. No, svaki glas razuma pada u vodu kada entuzijazam preuzme kontrolu. Neke mame su sklone tome da telefonsku slušalicu stave na bebino uho kako bi njihov prijatelj pričao s djetetom, koje doslovno ništa ne razumije.

“Smrdljivi” zahtjevi

Mijenjanje prljave pelene pred očima prijatelja bilo bi suludo izbjegavati i rijetko ko će vam tako nešto zamjeriti. Ipak, kad tražiš od prijatelja da umjesto tebe njuši pelenu i otkrije da li spremna za mijenjanje – to je već znak da pretjeruješ. Tvoju molbu niko iz pristojnosti neće odbiti, ali vjerojatno dugo nakon toga nitko neće poželjeti druženje s tobom.

Konstantno samosažaljenje

Činjenicu kako je uloga mame najteži posao na svijetu nitko ne osporava, ali isto tako nemoj ni ti osporavati činjenicu kako si sama odabrala sadašnji način života. Baš zato prestani isticati tokom svakog druženja s prijateljima koliko je roditeljstvo važno, pritom žaleći za ludim noćnim provodima i slobodnim vremenom.

Ne slušaš tokom razgovora

Sve mame su sklone jednoj navici koju je s vremenom sve teže tolerirati. Povjerljivi intimni razgovori prekinuti tvojim vriskom, upozorenjima i razgovorom s djetetom jasno daju do znanja kako se praviš slušati srceparajuću priču prijateljice. Odvoji barem jedan sat, ili jedan dan kako bi provela kvalitetan razgovor s prijateljima, inače će tvoja dobra namjera izgubiti svaki smisao.

Zloupotreba ljubaznosti

Jasno je da te prijatelji vole i razumiju tvoje stanje umora i iscrpljenosti. No, to te nikako ne opravdava da zloupotrijebiš njihovu velikodušnost. Pričuvati dijete je veliki i naporan zadatak za osobe koje nemaju djecu, te ga nisu svi spremni prihvatiti. Zato izbjegavaj “uvaliti” dijete gostima kako bi se otišl istuširati i slično.

Prethodna priča

NAKON DESETERO DJECE Musk razmišlja da je dosta

Naredna priča

MODERNI BONTON: Kako reći drugima da ne stavljaju slike tvog djeteta online?

Najnovije iz Uncategorized

-->