fbpx

Ne pravite kompromise, neka vaša djeca uživaju isključivo u kvalitetenim kašama

Šta je zajedničko svim roditeljima kada je ishrana djece u pitanju? Lako je – za svoje mališane žele samo najbolje, najkvalitetnije i najpouzdanije. I tu nema kompromisa. Žele proizvode od prirodnih sastojaka, obogaćene vitaminima i mineralima, bez aditiva i konzervansa. Žele saveznika koji će im pomoći da njihove bebe izrastu u zdravu djecu. I to žele od prvog dana. 

Zato se ne dvoumimo kada vam za saveznika u realizaciji te najbitnije misije preporučimo Nutrino suhe žitne kaše, koje se proizvode od prirodnih sastojaka i dodatno su obogaćene sa 13 vitamina i 3 minerala – Fe, Zn, J, koji ne podliježu termičkoj obradi. To im omogućava da sačuvaju svoja hranljiva svojstva.

Ovaj obrok se daje ili predveče, kao prethodnica večere, ili ujutro kada je bebama apetit najveći. 

Preporučujemo vam dvije suhe žitne kaše: 

  1. Heljda sa suhom šljivom 200g 

Sigurni smo da će vaša beba obožavati ukusnu kašu sa suhom šljivom, a vi ćete biti mirni jer je hranljiva, ima značajnu kalorijsku vrijednost zbog sadržaja žitarica i punomasnog mlijeka koje je nosilac značajnih vitamina A, D, E i K, kao i bjelančevina i kalcija, vrlo značajnog za rast i razvoj kostiju i zubića.

Poznato je da heljda ima značajan udio bjelančevina, dijetetskih vlakana, željeza, niacina i folne kiseline, vitamina A i vitamina K.

Ono što je izuzetno korisno je da će vam ova kašica pomoći da podignete bebin imunitet, jer je obogaćena vitaminima i mineralima, a olakšat će vam i mučan period kada bebu muče grčevi jer inulin iz kaše pospješuje rad crijeva. 

  • Mliječna kaša sa 7 žitarica 200g 

Sa ovom kašom ne morate razmišljati da li u njoj ima dovoljno žitarica jer je bogata sa čak 7 vrsta žitarica. Pored toga, i ova kaša je izuzetno hranljiva zbog sadržaja punomasnog mlijeka, za koje smo već rekli da je nosilac značajnih vitamina A, D, E i K. Sadrži i bjelančevine i kalcij – vrlo značajne za rast i razvoj kostiju i zubića.

Mliječna kaša sa 7 žitarica sadrži pšenično, kukuruzno, rižino, zobeno, raženo brašno, heljdu i inulin: 

Pšenično brašno obezbijedit će vitamine B grupe, željezo, magnezij i cink, ali i značajnu količinu glutena, dok je rižino brašno izvor vitamina E, dijetetskih vlakana i značajnih aminokiselina važnih za rast, kao i kalcija, željeza, fosfora, magnezija, cinka i selena.

Rižino brašno je izvor vitamina B grupe, vitamina E, dijetetskih vlakana i značajnih aminokiselina važnih za rast, a osim toga u njegovom sastavu su i mineralne materije – kalcij, željezo, fosfor, magnezij, cink i selen. 

Kukuruzno brašno je, kao i rižino, bez glutena što je jako važno, daje produžen osjećaj sitosti, sadrži folate, vitamin B6, K i E, fosfor, selen, cink i pospješuje rad crijeva.  

Zobeno brašno će obezbijediti visok udio proteina i esencijalne masne kiseline koje su od velikog značaja za rast i razvoj. Dijetalna vlakna utiču povoljno na crijevnu peristaltiku, a imaju i pozitivan utjecaj na kardiovaskularni sistem. 

Heljda ima značajan udio bjelančevina, dijetetskih vlakana, željeza, niacina i folne kiseline, vitamina A i vitamina K.  

Raženo brašno, također, osim ugljenih hidrata sadrži značajan udio belančevina, ali i gluten. 

Inulin podstiče rad crijeva. Proizvod je obogaćen mineralima i vitaminima i u tom smislu povoljno utječe na rast, razvoj, imunitet i kognitivne funkcije.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

20 zanimljivih aktivnosti za obitelji djece s teškoćama

Naredna priča

Sabrina Tubić: Ishrana moje 15-mjesečne kćerke

Najnovije iz VIJESTI

-->