fbpx

Hana Hadžiavdagić iskreno o reproduktivnom zdravlju: Slučajno sam otkrila da imam rijetku bolest

Hana Hadžiavdagić jedna je od onih influenserica koje otvoreno govore o temama koje se često smatraju tabuom, a reproduktivno zdravlje samo je jedna od njih.

Naime, Hana ne krije da želi da se ostvari u ulozi majke, kao ni to da je u tome, trenutno, spriječava zdravstveni problem za koji je slučajno saznala.

Jednom sam slučajno bila gošća u klinici, doktor je rekao kada si već tu hajde da te pregledamo. Nakon pregleda me upitao da li sam svjesna da imam veliki problem? Radi se od adenomiozi, rijetkoj bolesti kod žena. Menstruacije su užasno bolne. Svaka žena koja je to prošla, može me razumjeti. Bez obzira da li ću se ostvariti kao majka, da li ću ići na surogat majčinstvo ili ću usvojiti dijete sretna sam što sam taj problem riješila. Ja nemam jajovode tako da moram ići na vantjelesnu oplodnju – rekla je ona.

Otkrila je i kako sve to utiče na nju.

Ja nisam uobičajena pacijentica, ne mislim stalno na trudnoću i oplodnju, imam puno posla i nemam vremena da sjedim kući i čupam kosu, razvodim se i mirim itd. Dosta mojih prijateljica je teško podnosilo vantjelesnu oplodnju. Primala sam dosta terapija, ali nisam osjetila neke promjene. Ja sam neko ko nikada nije bio u depresiji. Sve što se dešava doći će u pravom momentu – rekla je Hana.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Lejla i Amar Čamo za Kidsinfo: Teže je putovati s fićom nego s malim djetetom

Naredna priča

Pedijatrica Zagorka Vidović za Kidsinfo: Šta raditi kada je bebi sužen suzni kanal

Najnovije iz VIJESTI

-->