fbpx

Amel Tuka i Nikolija Stanivuković predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

Kompanija Nestlé, nakon uspješnih partnerskih saradnji i pokrenutih inicijativa tokom godine, nastavlja obilježavanjem početka nove sezone Zdravo! projekta kroz udruživanje snaga s poznatim bh. sportistima. Iako su do sada djeca iz BiH poznatog bh. atletičara i Olimpijca Amela Tuku i mladu atletičarku u sedam disciplina, Nikoliju Stanivuković, imali priliku gledati samo na televiziji, prateći njihove uspjehe, sada su ovo dvoje uspješnih sportista svoju pažnju direktno usmjerili upravo mališanima u BiH.

Amel i Nikolija su pomogli u kreiranju zabavnog i edukativnog video materijala pod nazivom „Čas sa poznatim sportistom“, kako bi motivisali djecu na održavanje redovne i pravilne tjelesne aktivnosti, unutar i van kuće. Dvije serije vježbi su podijeljene u grupe, kako bi djeci, ali i nastavnicima i roditeljima, pored svoje edukativne uloge, služile i kao promotori povećanja nivoa tjelesne aktivnosti. Kroz seriju online vježbi za djecu dali su svoj skromni doprinos ovom projektu i istakli važnost redovne i pravilne tjelovježbe u BiH i šire, kako bi potaknuli djecu u aktivno uključivanje u organizovane oblike sportske aktivnosti. Nestlé je omogućio besplatni pristup svim vježbama na svojoj oficijelnoj web stranici, uz mogućnost preuzimanja svih materijala.

Veliko mi je zadovoljstvo podržati ovakav projekat u BiH, koji daje priliku djeci da, kroz pravilnu prehranu , redovnu tjelovježbu i uz podršku roditelja i nastavnika, grade zdrave životne navike. Volim prilike gdje mogu da radim s djecom i bar na neki način pomognem im u sportskom napredovanju. Nadam se da će ove vježbe utjecati na stvaranje pozitivnih životnih navika mladih i potaknuti ih da se, bar rekreativno, bave sportom, poručio je Tuka, najbolji bh. atletičar i višestruki sportista godine u BiH.

Kao poseban doprinos kreiranju vježbi, prof. Erol Kovačević s Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je prilagodio Amelove i Nikolijine vježbe za trening generacijama osnovnoškolaca. Nestlé već punu deceniju projektom Zdravo! pruža podršku roditeljima i nastavnicima na polju edukacije djece o pravilnoj i zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. U saradnji s Atletskim Savezom BiH,  realizira se i Nestlé Zdravo! kup, gdje se djeca takmiče u sedam atletskih disciplina, a u sklopu kojeg je i Nikolija započela svoju sportsku karijeru.

U ovogodišnjoj sezoni Zdravo! projekta, Nestlé je nastavio da pomjera granice kroz implementaciju lokalno značajnih inicijativa i tako doprinio da se podiže svijest o zdravoj i pravilnoj prehrani, smanjenju otpada od hrane i upotrebe ostataka iste, te važnosti redovne i pravilne tjelovježbe. Amel i Nikolija su prepoznali naše ciljeve i dijele sa nama uvjerenja za pomoć odgoju zdravijih generacija,“  izjavila je Irena Merkaš, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic. Više saznajte na Nestle.ba.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Naida Bojnakova: Kako sam prevazišla anksioznost

Naredna priča

Mirela Borović, majka djevojčice sa Down sindromom za Kidsinfo: Svaki dan s njom je praznik

Najnovije iz VIJESTI

-->