fbpx
/

Majka Džejle Ramović o odgoju kćerki: Volim što se vole, poštuju i uvažavaju međusobno

Oni koji prate njenu karijeru znaju da poznata bh. pjevačica Džejla Ramović ima
dvije starije sestre, Lejlu i Šejlu. 

Naime, na društvenim mrežama, ali i kroz intervjue koje Džejla daje u medijima, se može vidjeti da su izuzetno bliske jedna s drugom, te s majkom Editom. Upravo to je rezultat odgoja obzirom na činjenicu da su Džejlu i njene sestre roditelji oduvijek učili da jedna drugoj budu podrška.

Volim što se vole, poštuju i uvažavaju međusobno. Nikada u životu nisam osjetila ljubomoru između njih. Ako želim nešto kupiti Džejli, idemo svi, niko se ne nađe uvrijeđen, ili bilo kojoj. Nesebične su i to je jako lijepo. Mislim da i kada budu odrasle žene, da neće biti ljubomorne na to koja šta ima, već će uvijek pomagati jedna drugoj – rekla je njihova mama u jednom od intrevjua.

Otkrila je i kojim vrijednostima se uvijek vodila kada je odgoj kćerki u pitanju.

Ne gradim ja autoritet da se one mene nešto boje, ali znam da me poštuju i da kada se nešto dogovorimo, da će one to sto posto ispoštovati. Vjerujem im, tako da ih ne provjeravam, niti se svađamo. Lijepo se dogovorimo i slažemo, tako da nema potrebe za strogoćom. Nastojim ih učiti tome da uvijek budu otvorene i iskrene, da roditeljima nikada ne kriju ako negdje trebaju ići. Bilo kakvi izlasci da su u pitanju, bilo kakve destinacije, uvijek razgovaraju sa mnom o tome. Mi njima zaista i ne branimo, posebno sad, jer su punoljetne. Tu smo da ih podržimo, da im damo savjet, mada su se one naprimale savjeta dok su manje bile, sada su već punoljetne, zrele osobe, tako da im ne treba mnogo „ispirati” mozak – kaže Edita.

Otkrila je kakve su sestre Ramobvić bile kao male.

Uvijek smo imale drugarski odnos, čak i kada su male bile. Kada se Lejla rodila, Šejla mi je već bila drugarica, a kada se Džejla rodila, njih dvije su već bile odrasle. Nikada se ni kao djeca nisu ponašale neozbiljno. Dok su bile male, nisu tepale, nekako su odmah progovorile tečno, kao odrasli ljudi i onda sam tako i razgovarala s njima. O svim stvarima razgovaramo otvoreno, čak i kad je o simpatijama riječ, momcima i slično – kazala je.

Kao i sva majka i Edita želi da njene kćerke završe fakultet.

Kada je riječ o školovanju, uopće nismo utjecali na izbor šta će upisati. Ali, moj cilj je da one, ne samo diplomiraju, već i magistriraju. Nikada ih neću sputavati u njihovoj odluci, ali sam uvijek za to da se odškoluju do kraja – otkrila je.

(azra.ba, Kidsinfo.ba)

 

Prethodna priča

Bh. destinacija koja će vas oduševiti: Izlet po mjeri Slađane Ikić

Naredna priča

Poznate bh. žene otkrile u čemu ih je majčinstvo promijenilo

Najnovije iz RODITELJI

-->