fbpx

Izaberite Jagy Carriers nosiljke: Za uspostavljanje prisnog, toplog i ugodnog odnosa između roditelja i djeteta

Nije tajna da roditelji puno pažnje posvećuju izboru odgovarajuće baby opreme koja, osim estetike i funkcionalnosti, treba da zadovolji i parametre bezbjednosti. S obzirom na to da su nosiljke već odavno dio ključne opreme za bebe, brend Jagy Carriers je olakšao roditeljsku svakodnevicu jer proizvodi iz njihove ponude ne ostavljaju prostora za dileme kada je riječ o prethodno navedenim parametrima.

Naime, riječ je o bosanskohercegovačkom brandu koji proizvodi mekano oblikovane nosiljke za bebe, elastične marame, te dodatni asortiman poput gricki za nosiljke, pojasnih torbica, ruksaka i drugih “babywearing” proizvoda. Jagy Carriers osiguravaju ispravan položaj za zdrav i neometan razvoj djetetovih kukova, zdjelice i kičme, ali i ergonomski ispravan položaj za roditelje. Uz to ih je veoma jednostavno i lako koristiti i održavati.

Arijana Katana, vlasnica i osnivačica Jagy Carriers brenda, nam na početku razgovora otkriva kako se javila ideja da počne s izradom nosiljki.

Arijana: Nošenje djeteta je prirodan i najslađi način za uspostavljanje prisnog, toplog i ugodnog odnosa između roditelja i djeteta. Korištenje nosiljki postaje sve popularnije jer su jednostavno i praktično sredstvo za uključivanje djece u sve aspekte života već od najranijeg uzrasta. Bebe vole da ih nosate. One osjete bliskost i ljubav tokom nošenja, a tako je i nastao Jagy Carriers slogan “Carried by Love”. Nosiljke za bebe su postale must-have proizvod, te je potražnja za njima svaki dan sve veća. Roditeljima olakšavaju svakodnevnicu, jer se u nosiljkama beba osjeća sigurnije, one olakšavaju grčeve, a i odlazak u šetnju je postao jednostavniji. Misija Jagy Carriersa jeste ponuditi roditeljima i bebama udoban i praktičan način nošenja, a da pri tome bude i dizajnerski atraktivan, primjetan i drugačiji od ostalih nosiljki na tržištu.

Kidsinfo: Zbog čega bi roditelji za svoju djecu trebali izabrati baš Jagy Carriers nosiljke?

Arijana:  Bilo da vam je sa bebom već stiglo mnogo sreće u dom ili se tek radosno pripremate za njen dolazak, odlučiti se za pravu nosiljku nije lako. Trebate pronaći onu koja garantira da ste izabrali najbolje za sebe i za svoje dijete, odnosno onu koja vam olakšava svakodnevne aktivnosti i ublažava fizički napor, a kod djeteta potiče optimalan rani psihološki i motorički razvoj. Uz to, lijepo je kada su nosiljke iz domaće proizvodnje, a kvalitetom i sigurnošću pariraju svjetskim brendovima. Upravo takve su Jagy Carriers, ergonomske nosiljke za bebe.

Kidsinfo: Šta je ono što, gledano s medicinskog aspekta, odlikuje nosiljke iz Vaše ponude?

Arijana: Visoki standardi sigurnosti i kvaliteta Jagy Carriers su u skladu s EN standardima, a ergonomsku ispravnost potvrđuje međunarodni Hip Dysplasia certifikat koji garantira da Jagy nosiljke osiguravaju ispravan anatomski položaj za razvoj djeteta, te anatomski ispravan položaj za roditelje. Bitno je da baza panela bebi pruži potporu od koljena do koljena, te da slobodno može micati nožicama, a panel je moguće stegnuti čičkom ukoliko je preširok. Naramenice je moguće stegnuti ili otpustiti za dojenje u hodu, a ako je beba zaspala ili treba privatnost za vrijeme hranjenja, postoji opcija da njenu kapuljaču učvrstite sa našivenim trakicama uz pomoć drikera.

Kidsinfo: Nosiljke su namijenjene djeci različitih uzrasta. Možete li nam reći nešto više o tome?

Arijana: Nudimo nosiljke koje se prilagođavaju bebama, ali i konstituciji nosioca. Elastične marame su pogodne za nošenje već od prvog dana, te su idealan izbor za sami početak nošenja. Kada je riječ o nosiljkama na kopče, u ponudi se nalaze nosiljke u veličinama baby size što odgovara uzrastu od jednog mjeseca do, okvirno, dvije godine, midi size od okvirno šest mjeseci do  tri  godine, te toddler size od minimalno 12 mjeseci pa do 3+ godine.

Kidsinfo: Osim nosiljki u svojoj ponudi imate i druge proizvode. O čemu je riječ?

Arijana:  Paralelno sa nosiljkama smo širili naš asortiman. Te se, osim nosiljki, u ponudi nalaze elastične marame, accessoires za nosiljke, 3u1 jakne za trudnice i nošenje, coveri za nosiljke, ali i jaknice za djecu.

Kidsinfo: Planirate li u skorijoj budućnosti dodatno proširiti svoju ponudu? U kojem pravcu biste voljeli da se Vaš biznis dalje razvija?

Arijana: Konstantno komuniciramo sa mamama koje su dio naše Jagy priče, te slušamo potrebe tržišta i u skladu sa tim se razvijamo. Uskoro ćemo predstaviti i novu premium nosiljku za bebe, a u toku godine još nekoliko novih nosiljki i proizvoda. Što se tiče samog biznisa, planiramo širenje distribucijske mreže. Trenutno su nam u fokusu zemlje regiona, te Skandinavija.

Kidsinfo: Kada biste proizvode, prije svega nosiljke, koje imate u svojoj ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?

Arijana: Sigurnost, kvalitet i  pristupačne cijene su osnovne karakteristike Jagy nosiljki za bebe.

Kidsinfo: Koje materijale koristite za njihovu izradu?

Arijana: U izradi Jagy Carriers proizvoda koriste se isključivo sigurni, testirani i kvalitetni materijale Oeko-tex ili organskog porijekla.

Kidsinfo: Koje su to poznati roditelji za svoju djecu izabrali Vaše nosiljke?

Arijana:  Mi volimo reći da Jagy porodica svakodnevno raste, pa je tako i sa poznatim mamama, ali i tatama. Jagy nosiljke imaju i rado nose poznate bh. voditeljice, novinari, influenceri i bloggeri. Interesantno je da su naše nosiljke popularne i u Italiji, te smo imali upite i narudžbe i od poznatih voditeljica i novinarki sa Rai Uno televizije.

Kidsinfo: Koji je Vaš najtraženiji proizvod?

Arijana: Najtraženiji proizvod Jagy Carriers su nosiljke na kopče koje su dostupne u dm marketima u Bosni i Hercegovini, ali i putem našeg web shopa www.jagy-carriers.com. Nosiljke na kopče su praktične, udobne i pokrivaju cijeli staž nošenja. Iz navedenih razloga roditelji se najčešće odlučuju upravo na ovu vrstu nosiljke.

Kidsinfo: Kako svi zainteresovani mogu kupiti proizvode iz Vaše ponude?

Arijana: Nosiljke za bebe, elastične marame, te accessoires za nosiljke, poput gricki i pojasne torbice, su dostupni u svim dm marketima u Bosni i Hercegovini. Mame i roditelji koji preferiraju online kupovinu mogu posjetiti Jagy webshop www.jagy-carriers.com. Jagy nosiljke šaljemo u sve zemlje Europe.  

Više o Jagy Carriers možete pročitati na www.jagy-carriers.com , te društvenim mrežama Facebook i Instagram @jagycarriers.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Boris Novković dobio četvrto dijete

Naredna priča

Slavlje u domu omiljenih turskih glumaca: Drugi rođendan sina Karana

Najnovije iz Uncategorized

-->