fbpx

Amra Ibrahimović predlaže za Kidsinfo: Sadržaji, izleti i aktivnosti za porodice koje žive u Sarajevu

PR menadžerica i jedna od omiljenih TV ličnosti, Amra Ibrahimović, ima sina Zlatana. Za naš magazin preporučuje sadržaje, kurseve i aktivnosti pogodne za porodice koje žive u Sarajevu.

ROĐENDANI I IGRAONICE: Zlatan je zaljubljen u rođendane. Do sada smo ih slavili u igraonama: Happy Kids, Bajka i Piatto. Od ove godine, s obzirom da je Covid, a i Zlaja školarac, izbor je kino ili neka kućna varijanta za bliske drugare.

IZLET: Krajina. Mi smo ludi za Bihaćem, tačnije okolicom, izletištima poput Japodskih otoka, Štrbačkog buka, dvorca Ostrožac… Svi smo prirodnjaci, volimo vodu, pa je Una naš prvi izbor. Nedavno smo napravili turu: Blagaj, Mostar, a onda Bihać, Jajce, Krupa, ali i vodopadi Kozice i Prokoško jezero. Sve u sedam dana i moram priznati da smo zaista odmorili dušu.

BUTIK: Kada su u pitanju dječije stvari, naš izbor je butik Komea u Sarajevu koji ima fantastičan i kvalitetan brend Minoti, koji je neuništiv. Katkada se odlučujemo i za Zaru, no inače ne robujemo markama, kupujemo ono što nam se dopada.

RESTORANI: Volimo zajedničke ručkove, a ja ih volim najviše jer je to jedinstvena prilika da izađem iz kuhinje. U zavisnosti od raspoloženja, volimo restoran Maslinu, te Baoli, dok restoran Toplik ima najbolju riblju čorbu na svijetu. Volimo i novootvoreni Katun na Bjelašnici. Uživamo i u hrani iz Vučka.

APLIKACIJE: Volimo Pinterest, tamo nalazimo najljepše ideje za sve.

KURSEVI: Zlaja pohađa super školicu Malac Genijalac koja pomjera granice i u kojoj djeca uče sjajne stvari, od aritmetike i računanja, do načina na koji lakše savladati gradivo. Da pojednostavim, djeca na zabavan način uče kako da uče lako i fleksibilno. Kada je sport u pitanju, Zlatan posljednju godinu pohađa Univerzalnu školu sporta Kinezis, gdje je zbog nevjerovatne ljubavi prema treneru ove godine završio i prvi kurs skijanja. Imali smo neuspjeli pokušaj treniranja karatea, no važno je da se djeca bave sportom i da uživaju u druženju.

ZDRAVLJE: Ordinacija doktorice Irme Topal je, pazite sad, jedina stomatološka ordinacija u koju Zlatan ide. Dakle, ukoliko Irma nije tu, Zlatan je spreman da trpi bol dok se ona ne vrati. Kada je u pitanju liječenje, na sreću, rijetko nam je potrebno, a u zavisnosti od slučaja ne libimo se, ukoliko je žurba, posjetiti Sanasu i Al Tawil. Biomedicallab, također, ima sjajnu uslugu dolaska na kućnu adresu ukoliko želite izvaditi nalaze, a izbjeći gužve i tako dalje. No, moram pohvaliti i sjajne pedijatre u Vrazovoj, kod kojih uvijek dobijemo brzu i adekvatnu uslugu.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Kako tinejdžeri doživljavaju razvod roditelja

Naredna priča

Moda: Sestre Ramović pokazale odjevne komade koje će nositi ovog proljeća

Najnovije iz VIJESTI

-->