fbpx

Predstava “Ježeva kućica” otvara četvrti teatarski Festival Ljetne večeri u Zenici

Četvrti teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici ove godine organizira se pod sloganom “Čarolija pod otvorenim nebom se nastavlja” i bit će otvoren predstavom za djecu “Ježeva kućica” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i režiji Miroljuba Mijatovića. 

U predstavi igraju Lana Zablocki, Ermina Nišić, Mirza Bajramović, Adem Smailhodžić i Abidin Čolaković. Također, osim predstave, najmlađa publika će uživati i u kreativnoj radionici i igraonici koju realizira kreativni tim festivala Ljetne večeri Studio Teatra.

Drugu noć Festivala publici će se predstaviti predstava “Ay, Carmela” u režiji Roberta Raponje po tekstu Josea Sanchisa Sinisterra. Predstava je rađena u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, a uloge u jednoj od najdugovječnijih predstava u BiH ostvaruju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

“Ay, Carmela” je hronika sjećanja na španski građanski rat i poklon umjetničkoj časti i dostojanstvu, humanizmu i moralnim kvalitetima kolektivne antifašističke svijesti. To je drama koja govori o kompleksnoj poziciji umjetnika i malog čovjeka u režimu koji oduzima slobodu u ratnim vremenima.

Treća noć Festivala rezervirana je za predstavu “Prah” Altteatra Sarajevo u režiji Miralema Zupčevića, a po tekstu čiji je autor Đerd Špiro (György Spiró), jedan od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca. Gordana Boban i Mirsad Tuka ostvaruju uloge u ovoj predstavi.

U utorak, 28. jula Festival zatvara komedija “Državni lopov” koja 15 godina nasmijava publiku, a svrstava se među najigranije živuće predstave u BiH. U predstavi Studio Teatra igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Sve predstave počinju u 21 sat, dok predstava za djecu počinje u 20.30 sati. Radionica i igraonica u okviru Kids programa prije predstave za djecu počinje u 18.30 sati, saopćili su organizatori.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

SBK: Epidemiološka situacija odredit će način pohađanja nastave

Naredna priča

Knjiga.ba preporučuje naslove koji će vas oduševiti

Najnovije iz VIJESTI

-->