fbpx
Kidsinfo - Sofija
Sofija manekenka majčinstvo
/

Poznata manekenka o prvim danima majčinstva: Teško je i iscrpljujuće

Poznata manekenka Sofija Milošević i njen partner Luka nedavno su dobili sina Alekseja, a novopečena mama je za srbijanske medije govorila o prvim danima majčinstva. 

Veoma je teško i iscrpljujuće. Osjećam se umorno i neispavano, ali je uz sve to i uzbudljivo. Veliku pomoć mi pruža Luka koji se u pojedinim momentima bolje snalazi do mene. Otežavajuća okolnost je, možda, u cijeloj ovoj priči što kod nas nisu članovi naših porodica da mogu da priteknu u pomoć. Sve su ovo lijepi trenuci, ali svi znamo da nema sna i odmora, već da je sve podređeno bebi. Noću se budi, malo je nemirna, ali sve su to slatke muke – rekla je ona.

Otkrila je i kako se snalazi kada je briga o sinu u pitanju.

Imala sam u prvom trenutku strah od svega što prvi put radim. Vi dobijete u bolnici od babice savjete kada je riječ o previjanju i dojenu. Imate sigurnost kada ste tamo i kada vam oni objašnjavaju, ali kada dođete kući, onda ste u malom strahu ili bolje rečeno grču kako će sve da ispadne. Najlakše sam se snašla oko povijanja jer sam savladala to gradivo kada je moj sestrić bio mali – rekla je.

Sofija je govorila i o gubljenju kilograma nakon porođaja.

Tokom trudnoće ugojila sam se 15 kilograma. Nakon porođaja sam zacrtala da po svaku cijenu moram da s  vratim u stari broj farmerki koje sam nosila prije trudnoće. Moram da budem iskrena, trenirala sam sve do devetog mjeseca, odnosno dok je moj organizam to mogao. Tijelo odlično pamti, te nije bilo potrebno mnogo vremena da se vratim u staru formu. Vidjela sam brojne vijesti na tu temu, ali moramo da budemo svjesni jednog, imala sam dobru osnovu da učinim da moje tijelo izgleda dobro nakon devet mjeseci trudnoće – zaključila je.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Emina Jahović otkrila da je imala spontani pobačaj

Naredna priča

Sabrina Tubić: Kako sam saznala da sam trudna

Najnovije iz BEBE

-->