2 jaja
prstohvat soli
7 kašika šećera
100 mililitara ulja
200 mililitara mlijeka
200 grama brašna
1 vrećica praška za pecivo
2 kašike kakaa
Sastojci za fil:
litar mlijeka
7 kašika griza
5 kašika šećera
2 vrećice vanilin šećera
200 grama kokosa
Način pripreme:
Prvo stavite litar mlijeka da provri. Kada provri dodjate sedam kašika griza. Promiješate. Dodajte dvije kesice vanilin šećera i šećer. Kuhajte na slaboj vatri dva, do tri minuta, a potom dodjate 200 grama kokosa, a zatim sve lijepo promiješajte. Ostavite da se fil ohladi.
Za to vrijeme napravite biskvit. U jaja dodajte šećer. Dobro umutite mikserom, a potom dodajte i ostale sastojke. Prvo ulje, potom mlijeko, brašno i prašak za pecivo. I na samom kraju dodajte kakao. Sve izmješajte. Smjesu stavite u pleh i specite. Kada se biskvit ispeče, a potom stavite fil. Preko rastopite istopljenu čokoladu za kuhanje. Prelijte. Ostavite da se ohladi i servirajte.