fbpx
//

Sara Bero: Roditelji djece s poteškoćama u razvoju su u vrijeme korone bili jedni od najugroženijih

Sara Bero, koju oni koji je prate na društvenim mrežama znaju kao majku Irme i Ilde, te malene Ine, na svom je profilu napisala emotivnu poruku povodom Irminog i Ildinog povratka u školske klupe. 

Napokon prvi dan škole. Roditelji koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju su u doba korone sigurno bili jedni od najugroženijih, kako psihički, tako i fizički. Kako djetetu objasniti da ne može vani, u školu ili park i da je (karantin) policijski čas? – napisala je, između ostalog, ona i dodala da su uprkos svemu upravo ti roditelji iz cijele situacije izašli kao pobjednici.

Podsjećamo, Sarine kćerke Irma i Ilda rođene su s Down sindromom.

Naš upis u školu za majku je bio jedna velika borba i trauma. Nismo imali veze, nismo bili popularni, a nekoliko podgoričkih škola je zatvorilo vrata za nas. Gdje god sam pokucala one su, kao neko s “Down sindromom”, bile višak i nije bilo mjesta iako su nas na kategorizaciji predložili u redovnoj školi po inkluzivnom obrazovanju. Jedna, druga, treća škola… Danima sam redom obilazila škole, a onda sam sva uspaničena, s velikom tremom, došla u školu “Pavle Rovinski”. U hodniku sam srela tadašnju direktoricu Marijanu. Ona je samo ćutala i gledala, a ja sam pričala kao navijena i u 30 sekundi ispričala pola svog života. Ljubazno me prekinula: “Ostavi njihove dokumente kod pedagoga, primljene su u školu” – napisala je Sara jednom prilikom.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Ski centar Bjelašnica - Igman: Panoramsko razgledanje šestosjednom žičarom samo u dane vikenda

Naredna priča

Chrissy Teigen i John Legend su izgubili bebu, a ona je tužnu priču podijelila sa pratiocima na Instagramu

Najnovije iz Celebrity roditelji

-->