fbpx

Koncerti, izložbe i predstava: Pogledajte ovosedmični program “Mostarskog ljeta”

Manifestacija “Mostarsko ljeto 2020” nastavlja sa svojim sadržajima i ovog tjedna u kojem publiku očekuju dva koncerta, dvije izložbe i predstava.

Izložba fotografija “Ljepote juga” autora Alana Hadžića bit će otvorena u Centru za kulturu Mostar večeras s početkom u 20.30 sati, a naredne večeri, u srijedu, 5. kolovoza, na istom mjestu bit će upriličen koncert “Večer klasične gitare”.

Na koncertu će svirati mladi umjetnik Adrian Tarčuki koji je za publiku pripremio program skladbi klasične glazbe iz 19. i 20. stoljeća od skladatelja I. Albeniza, F. Tarrega, J. Rodriga i R. Dyensa, priopćeno je iz Mostarskog ljeta.

Izložba “Mustafa Ćeman u vremenu” autora Esmira Bašića najavljena je za četvrtak, 6. kolovoza, u Narodnoj biblioteci Mostar na Luci s početkom u 20 sati. Inače, Mustafa Ćeman jedan je od najistaknutijih bosanskohercegovačkih bibliografa i bibliofila koji je prema riječima autora Bašića ostavio dubok trag u kulturnoj povijesti bibliotečke djelatnosti.

Monodrama “Obrana Sokrata” rađena prema Platonovom tekstu i prijevodu Miloša N. Đurića, a čiju režiju i interpretaciju potpisuje Šerif Aljić, bit će izvedena na ljetnoj pozornici Centra za kulturu u petak, 7. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Na istom mjestu u subotu, 8. kolovoza, u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru bit će održan koncert povodom 100 godina od rođenja Zaima Imamovića, estradnog narodnog umjetnika, interpretatora sevdalinke, autora i skladatelja.

Na koncertu će posjetitelji imati priliku uživati u zvucima sevdaha koje će izvoditi Alma Subašić, Nedžad Salković i Zanin Berbić. Naratori će biti Armin Omerović i Minka Mutfić, a koncert počinje u 21 sat.

Svi događaji održavaju se u okviru navedene manifestacije i u skladu sa mjerama i naredbama Kriznog stožera Federacije BiH, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje, stoji u priopćenju.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Čelnik UN-a: Pandemija korona virusa ugrozila školovanje više od milijardu učenika

Naredna priča

Dogs Trust besplatne online radionice za školsku djecu tokom avgusta

Najnovije iz VIJESTI

-->