fbpx

Prijave u toku: Počinje novi ciklus muzejsko-obrazovnih radionica Umjetničke galerije BiH

U vrijeme kada je za nas i naše najmilije najbolje da ostanemo kod kuće, muzej umjetnosti “Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine” odlučio je nastaviti s obrazovnim aktivnostima za djecu u online obliku.

Njihov najpopularniji muzejsko-obrazovni program za djecu školskog uzrasta “Alternativna učionica” nakratko će se useliti u Vaše domove putem Zooma. 

Iako ovo znači da dva osnovna uslova muzejske pedagogije neće biti zadovoljena, a to su prisustvo u specifičnom arhitektonskom kontekstu muzeja i interakcija s originalnim eksponatima,  potrudit ćemo se da djeci putem fotografskih reprodukcija umjetničkih djela iz naše bogate kolekcije omogućimo konstrutivne diskusije i kreativne zadatke s različitim umjetničkim materijalima, kojima će učesnici reproducirati “zadato” umjetničko djelo – poručili su. 

Za sudjelovanje na radionici potrebno je da posjedujete pristup internetu. Online radionica će se održati putem grupnog video razgovora na online komunikacijskoj platformi Zoom, za čiji ćete pristup dobiti link putem maila na dan radionice.

Radionica za uzrast od 6-10 godina održat će se 06. augusta (četvrtak) sa početkom u 17:00 sati i trajat će do 18:30. Radionica za uzrast od 11-14 godina održat će se 07. augusta (petak) sa početkom u 17:00 sati i trajat će do 18:30. 

Radionice će se fokusirati na slikarstvo Behaudina Selmanovića. 

Broj mjesta je ograničen, a dječije reprodukcije djela iz kolekcije UGBIH možete pogledati na njihovoj FB stranici. 
(Kidsinfo.ba) 
Prethodna priča

Jasmina Alajbegović-Halimić: Kada je potrebno odvesti dijete na pregled kod oftalmologa?

Naredna priča

Korisni savjeti kako da perete bebinu odjeću

Najnovije iz VIJESTI

-->