fbpx

Idealan ljetni obrok ili užina: Dukat SenSia Snack s brusnicom, žitaricama i chia sjemenkama

U toplim ljetnim danima često smo u potrazi za namirnicama koji će našem organizmu osigurati dovoljno energije i hidratacije, a da pri tome neće opteretiti naš probavni sistem.

Misleći o nama, pravi saveznik zdrave prehrane – Dukat ovoga ljeta pripremio je još jedan novitet! Zdrav, ukusan i lagan, Dukat SenSia Snack sa brusnicom, žitaricama i chia sjemenkama, je funkcionalni fermentirani mliječni napitak idealan za konzumaciju kao lagana užina ili čak zamjena za obrok.Obogaćen mljekarskom kulturom Bifidus naturalis i vlaknima inulina doprinosi normalnoj funkciji probave koju pospješuje i kalcij, mineral važan za normalnu funkciju probavnih enzima. 

Osim žitarica, koje su temeljna namirnica u ljudskoj prehrani, novi proizvod sadrži i brusnicu, koja ima snažno antioksidativno dejstvo te chia sjemenke, koje se zbog vrijednih nutritivnih svojstava (proteini, vlakna, omega-3 masne kiseline, kalcij, kalij, magnezij, cink te vitamini A, B, D i E) ubrajaju u superhranu. 

Dukat SenSia Snack dolazi u praktičnom pakovanju, čašici od 190 grama sa kašikicom u nadpoklopcu što osigurava jednostavnu konzumaciju i u svim  situacijama kada smo van kuće; na poslu, izletu, tokom putovanja ili nakon rekreacije.

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Online radionica o temi otvaranja škola u BiH: Zdravlje i sigurnost učenika i nastavnika na prvom mjestu

Naredna priča

COVID ambulanta Centar-Vrazova od sutra počinje s radom

Najnovije iz VIJESTI

-->