Ovaj ljetni tart od zobenih pahuljica, prema receptu food blogerice Simone Kempetner, ima pravi okus ljeta, a priprema je brza i jednostavna – bez pečenja.
Sastojci (kalup promjera 24-26 cm):
Podloga:
- 2 šoljice dmBio zobenih pahuljica
- 2 šoljice dmBio pirovih pahuljica
- 2 kašike dmBio kokosovog namaza s vanilijom
- 2 kašike dmBio kokosovog ulja
- 1 kašike dmBio agavinog sirupa
- 1/2 šoljice dmBio soka od narandže
Krema:
- 3 kašike dmBio kokosovog namaza s vanilijom
- 400 g grčkog jogurta
- malo dmBio limunovog soka
- 200 g malina
- 3 kašike dmBio kokosovog čipsa
- 2 kašike nasjeckanih badema
Priprema:
- Pomiješati zobene pahuljice, pola količine pirovih pahuljica, kokosov namaz, kokosovo ulje, agavin sirup i sok od narandže. Potom dodati i pomiješati ostatak pirovih pahuljica.
- Smjesu pomoću kašike ravnomjerno rasporediti u kalup. Ostaviti u frižider da se ohladi barem jedan sat.
- Izvaditi podlogu za tart iz frižidera i premazati kokosovim namazom.
- Pomiješati jogurt s malo limunovog soka. Potom rasporedite po podlozi tarta.
- Po vrhu posuti maline, nasjeckane bademe i kokosov čips te staviti u frižider na bar još jedan sat
(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba)