fbpx

Uručene nagrade učenicima koji su pobijedili u takmičenju na temu #ostanikodkuće

Uručene su novčane nagrade učenicima koji su autori najboljih likovnih i literarnih radova na konkursu na temu #ostanikodkuće koji je trajao 15 dana, a nakon čega su građani lajkovima na općinskoj FB stranici izabrali najbolje.

Općina Stari Grad je, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, provela ovaj konkurs kao vid kulturno-umjetničkog djelovanja i psihološke animacije osnovaca u vrijeme pandemije korona virusa.

Uposlenici nadležne službe posjetili su autore najboljih radova i uručili im novčane nagrade koje je za njih osigurala sekretarka organa državne službe Alma Destanović u želji da lično nagradi kreativnost i trud učenika, koji su za vrijeme pandemije koronavirusa skoro dva mjeseca bili zatvoreni u svojim kućama.

Podsjećamo, najbolje likovne radove imali su: Amna Borovina iz OŠ „Vrhbosna“ (3.035 lajkova), Tajra Gušić iz Zavoda Mjedenica (2.683 lajka) i Naida Piranić iz OŠ „Edhem Mulabdić“ (2.119 lajkova).

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta po broju lajkova za pjesmice na temu „ostanikodkuće su: Arslan Dobrača iz OŠ „Edhem Mulabdić“ (903 lajka), Rijad Zulčić iz OŠ „Hamdija Kreševljaković” (605 lajkova) i Suada Peci iz OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ (446 lajkova).

Ovih šest radova prikupilo je zajedno više od 9.700 lajkova, dok su svi radovi objavljeni na FB stranici prikupili zajedno 13.510 lajkova.

Inače, u proteklom periodu općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je uime Općine Stari Grad i u saradnji s nekoliko donatora, pokrenuo niz aktivnosti kako bi najmlađima barem malo olakšali dane u izolaciji, saopćeno je iz Općine.

Povodom mjeseca ramazana, polaznicima mekteba u općini Stari Grad, a u saradnji s Islamskom zajednicom, podijeljeni su ramazanski paketići.

Izvršen je obilazak djece koja su bila ili su još uvijek onkološki pacijenti iz ove općine i uručeni im prigodni pokloni zdrave hrane i proizvoda Slatkog butika „Badem“, te svježe voće koje je poklonila firma Amko komerc doo.

Sredinom prošlog mjeseca načelnik Hadžibajrić je uputio donaciju od sedam tableta učenicima Treće osnovne škole Oborci, u Donjem Vakufu.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 8. razred: Tehnička kultura – Uvod u mikrokontrolere II

Naredna priča

Archie je zvijezda porodice: Meghan i Harry objavili simpatični video povodom sinovog prvog rođendana

Najnovije iz VIJESTI

-->