fbpx

Prijave u toku: Počinje novi ciklus muzejsko-obrazovnih radionica Umjetničke galerije BiH

U vrijeme kada je za nas i naše najmilije najbolje da ostanemo kod kuće, muzej umjetnosti “Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine” odlučio je nastaviti s obrazovnim aktivnostima za djecu u online obliku.

Njihov najpopularniji muzejsko-obrazovni program za djecu školskog uzrasta “Alternativna učionica” nakratko će se useliti u Vaše domove putem Skype-a. 

Iako ovo znači da dva osnovna uslova muzejske pedagogije neće biti zadovoljena, a to su prisustvo u specifičnom arhitektonskom kontekstu muzeja i interakcija s orginalnim eksponatima, potrudit ćemo se da djeci putem fotografskih reprodukcija umjetničkih djela iz naše bogate kolekcije omogućimo konstruktivne diskusije i kreativne zadatke s različitim umjetničkim materijalima, svakodnevnim predmetima i ambalažom pomoću koje će učesnici reproducirati “zadato” umjetničko djelo. Ove reprodukcije ćete onda fotografisati i poslati Umjetničkoj galeriji BiH, kako bi  mogle biti dio online participatorne virtuelne izložbe na našem zvaničnom Facebook profilu – saopćili su. 

Sve što je potrebno je da posjedujete Skype account, računar i pristup internetu. Online radionica će se održati putem grupnog video razgovora na skype accountu muzejske edukatorice Aide Šarac. Radionica za uzrast od 6 do 10 godina održat će se 27.04. (ponedjeljak) s početkom u 15:00 sati, a one za uzrast od 11 do 14 godina održat će se 30.04. (četvrtak) s početkom u 18:00 sati. 

Prijaviti se možete ovdje. 

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Festival dječije umjetnosti u online izdanju od 3. do 7. maja

Naredna priča

Lana Lekić, doktorica farmaceutskih nauka koja se bavi masažom beba za Kidsinfo.ba: Ukoliko smo stalno zabrinuti i pod stresom naše bebe to osjete

Najnovije iz VIJESTI

-->