Ako je suditi po njenim objavama na Instagramu, Marija Hudolin je jedna od onih mama koje u periodu izolacije svojim mališanima, između ostalog, ugađaju tako što im spremaju omiljene slatkiše.
Sezona jagoda, konačno. U našoj kući jagode se jedu na svaki mogući način, a danas sam, već drugi put u nekoliko dana, pravila jako fin i osvježavajući kolač s jagodama i vanila pudingom. Kolač je toliko jednostavan da i neko ko nije baš vješt u kuhinji može da ga napravi – napisala je ona.
Donosimo vam Marijin recept za ovaj kolač.
Biskvit:
2 jaja
75 grama brašna
1 ravna čajna kašika praška za pecivo
1 vanilin šećer
80 grama običnog šećera
supena kašika hladne vode
malo kisele vode
Postupak:
Odvojiti bjelance i napraviti čvrstu pjenu. Žumance miksati sa šećerom, kašikom vode i šećerom od vanilije. Dodati izmućeno bjelance i u to dodati brašno i prašak za pecivo. Ručno mješati da se sve fino sjedini i dodati samo malo kisele vode. Peći u kalupu na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil:
Napraviti puding od vanilije s 500 mililitara mlijeka. Bitno je da puding napravite pred sami kraj prečenja kore ili kada je ona gotova, a kako bi vruć puding izlili preko. Kada se puding na kori ohladi redajte jagode.
(Kidsinfo.ba)