fbpx

Jelena Đoković o roditeljstvu: Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nije dobila batine

Jelena Đoković, supruga poznatog tenisera Novaka Đokovića, je na Instagramu govorila o majčinstvu, te o principima kojih se pridržava kao roditelj. 

Ona je na samo početku Instagram livea otkrila kako voli da provodi vrijeme s kćerkom Tarom i sinom Stefanom. 

Ja jako volim priče, iz njih učim dosta. Gledam da, nakon svake pročitane knjige, nađemo neku primjenu toga što smo pročitali. Kupila sam gomilu knjiga na engleskom i prevodilaih na srpski, jer sa Stefanom pričam samo na srpskom. Prije kada smo imali dadilje, one su pričale na engleskom i tako je on učio i to kao drugi jezik. Ali mi u kući pričamo na srpskom – rekla je ona. 

Jelena je govorila i o tome koliko sinu i kćerki dozvoljava upotrebu pametnih uređaja. 

Stefan me do skoro nije pitao za TV ili iPad, a to recimo sada dosta traži. Imam problem s tim i u nekim trenucima popustim. Prije neki dan sam popustila i gledali smo film “Doktor Dulitl”. To sam izabrala jer sam smatrala da će to i njima biti zanimljivo. Iz tog filma smo, također, izvukli pouku da strah i neznanje dovode do odluka da nešto napadnemo i želimo da odgurnemo – rekla je Jelena. 

Ona je otkrila i to da svoju djecu ne vaspitava batinama. 

Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baba i deda, a Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, vjerujem da će zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju istorije i budućnosti – rekla je ona na jednom od panela. 

(hellomagazin.rs/Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Direktor Pedagoškog zavoda TK: Odluka o maturama još nije donesena, ali učenici se trebaju pripremati

Naredna priča

Ideja za današnju aktivnost: FitKids vježbe za zdrav rast i razvoj djece školskog uzrasta

Najnovije iz Samo za Mamu

-->