fbpx

JU “Bosanski kulturni centar KS” organizira internet radionicu “Čitam ti Lego”

Javna ustanova “Bosanski kulturni centar KS” organizira internet radionicu pod nazivom “Čitam ti Lego” za djevojčice i dječake svih uzrasta.

U saopćenju BKC-a se navodi da će djeca biti animirana čitanjem priča domaćih i stranih autora, nakon čega će na kreativan način dočarati svoj doživljaj pročitanog sastavljanjem figura od kockica, ili slikanjem i crtanjem na papiru.

Djeci će priče čitati Suzana Đikić, koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima.

To je projekat koji je JU BKC KS planirala da pokrene neposredno prije proglašenja pandemije, a s obzirom na novonastale okolnosti, te radionice za djecu će se prezentirati putem facebook društvene mreže na stranici Bosanski kulturni centar KS.

Radionice će se održavati nedjeljom, u terminu od 11.00  sati. Nakon pročitane priče, koju će pratiti putem video snimka, djeca i njihovi roditelji će naknadno moći da pošalju fotografije i video snimke figurica sastavljenih od kockica, ili malih umjetničkih radova na papiru, koje su djeca napravila, ili nacrtala inspirisana pričom koju su slušali.

Foto i video snimci dječijih radova koji pristignu putem poruka, će se prikupljati idućih pet dana i bit će objavljeni na facebook stranici, dan prije održavanja nove čitaonice.

Priče će također biti simultano prevedene na znakovni jezik, uz pomoć certificiranog znakovnog tumača.

Cilj radionica je djeci ponuditi lijepe i maštovite priče, upoznati ih s novim riječima, uvježbavati njihove vještine slušanja, te da se korištenjem zabavnog i kreativnog sadržaja, kroz igru, muziku i priču kod djece razvije i potakne ljubav prema pisanoj riječi.

Program vježbi u okviru ovih radionica usmjeren je na: psihomotorički, socioemocionalni, spoznajni razvoj djece, kao i na razvoj govora, komunikacije, izražavanja i stvaralaštva.

Cilj projekta je testiranje kreativnih granica i poticaj stvaranja nečeg osobnog kroz edukativno korištenje slobodnog vremena, navodi se u saopćenju JU BKC KS.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 8. razred: Biologija – Ekosistem mora

Naredna priča

Djeca su više nego ikad izložena online opasnostima: Znate li šta rade?

Najnovije iz VIJESTI

-->