fbpx

Kćerka Amre Džeko nacrtala crtež i poslala snažnu poruku Italijanima: Sve će biti u redu

Kćerka od Amre Džeko, malena Una nacrtala je crtež, u trenutku kada je Italija proglašena crvenom zonom zbog koronavirusa, na kojem je napisala “Tutto andra bene”, što na italijanskom znači sve će biti u redu, a koji je njena majka objavila na svom Instagram profilu.

Slavni bosanskohercegovački par pridržava se svih mjera koje su u Italiji poduzete da se spriječi daljnje širenje virusa, iako su u početku mislili da je panika koja se stvorila prevelika. U razgovoru za Klix.ba nedavno je Amra priznala da više nema mišljenje koje je imala kada je kriza tek buknula.

Moram priznat da mi više nije svejedno. Ako idem u dućan, gledam da idem sama. U Rimu nije toliko strašna situacija kao na sjeveru Italije, s obzirom na to da nije toliki broj zaraženih koronavirusom, međutim, iste rigorozne mjere provode i u Rimu. Svi vrtići, škole, fakulteti, teretane i bazeni su zatvoreni. Zabranjena su javna okupljanja, rođendanske zabave, vjenčanja, sprovodi… Savjetuje nam se da se ne sastajemo ni na kakvim vrstama javnih okupljanja – rekla je Amra nedavno o situaciji u Italiji.

Amra i Edin došli su u Rim da žive kada su bili šest mjeseci u braku, a kao turisti su posjetili ovaj grad prije nego što je njen muž, inače rimski napadač, potpisao ugovor.

Rim je naša druga kuća. Volim ove ljude. Jako su prijatni i puno su slični nama Bosancima. Također, volim historiju ovog grada, posebno centar grada, čak i ako živim u Casal Paloccu, području vrlo ugodnom za nas. Postoji i velika borova šuma u kojoj uvijek trčim s Riom, jednim od svoja dva psa. Drugi se zove Smoki – rekla je Amra u intervjuu za Leggo.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Aida Cvijetić: Karantena će biti duga, pišite kako ćete zabavljati djecu

Naredna priča

Gdje sa djecom kada se zatvore vrtići zbog koronavirusa?

Najnovije iz VIJESTI

-->