Plaža na zatvorenom, stjenoviti zid za penjanje, pa čak i obroci koje sprema poznati kuhar, samo su mali dio onoga što nudi luksuzni vrtić u Novom Južnom Walesu.
Vrtić budućnosti, kako ga nazivaju, zadovoljava sve zahtjeve današnjih roditelja. Djeca imaju opciju uživati u zdravim obrocima od samog početka, a aktivno planiraju, uzgajaju i beru povrće i bilje u vrtu vrtića, koje se kasnije koristi za spremanje zdravih obroka. Obroke sprema poznati kuhar Miguel Maestre koji kreira sezonske menije, a djecu se podstiču na korištenje pravog posuđa i jedaćeg pribora, probavanje jela drugih kultura i zajedničko sjedenje za stolom kako bi ostvarili komunikaciju za vrijeme jela.
– Djeca su jako znatiželjna pa se bavimo zabavnim i praktičnim. Naši koncepti se odnose na zdravlje i dobrobit, održivost i koncept kuhanja od vrta do tanjira. Ključni fokus u svim našim centrima je tjelesno blagostanje s uvjerenjem da je zdrava prehrana u centru pažnje – izjavila je suosnivačica ovog vrtića Kat Wiezorek-Ghisso.
Boravak u jaslicama košta 270 KM po danu, a u vrtiću, za djecu stariju od tri godine oko 250 KM.
(index.hr/kidsinfo.ba)