Ovaj cheesecake je drugačiji od ostalih, jer se radi o klasičnom i tradicionalnom receptu, te kolaču koji se peče. Ono što mu je osnovna prednost je to što ga je vrlo jednostavno spremiti, a pri tom će svi koji ga probaju biti i više nego oduševljeni.
Potrebni sastojci:
900 grama svježeg sira
180 grama kisele pavlake
4 jaja
120g šećera
1 limun
2 čajne kašike gustina
250 grama mljevenog keksa
125 grama putera
Priprema:
Mljeveni keks izmješati s istopljenim puterom i staviti u kalup. Svježi sir kratko umutiti i dodavati jaje po jaje dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon toga dodati pavlaku i nastaviti miješati. Zatim dodati šećer i gustin, a na kraju sok limuna i izrendanu koricu polovine limuna. Umutiti dok se ne dobije ujednačena smjesa.
Smjesu staviti u kalup preko utisnutog keksa i peći u zagrijanoj rerni od 40 do 45 minuta na 180 stepeni.
Ostavite da se ohladi.