fbpx

Uz podršku dm-a Tosama uručila više od 2.000 poklon paketa porodiljama širom BiH

Više od 2.000 poklon paketa proizvoda potrebnih za njegu beba i majki donirano je porodiljama širom BiH, u akciji koju je u proteklom periodu realizirala slovenačka kompanija Tosama sa svojim predstavništvom i distributerom Spanish Market iz Sarajeva, a u saradnji i uz podršku kompanije dmBiH.

Mlade majke u porodilištima u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli i Bihaću, obradovane su ekološki prihvatljivim proizvodima brenda Tosama namijenjenim za njegu nježne bebine kože. Ovom donacijom porodiljama su olakšani početni izazovi roditeljstva, a za njihove najmilije osigurana kvalitetna njega i zaštita.

– Doniranim poklon paketima željeli smo razveseliti majke širom BiH i približiti im naše proizvode, pružiti im priliku da se lično uvjere u kvalitet i prednosti koje nudimo, jer smo kompanija koja se zalaže za prirodnu i zdravu njegu od rođenja – izjavio je Jasmin Alagić, direktor predstavništva Tosama u BiH.

Alma Tahirović, menadžerica biznisa i razvoja Spanish Marketa kazala je kako je cilj bio da majke dobiju priliku isprobati inovativne proizvode, kao što su suhe krpice čijim korištenjem se može izbjeći problem iritacija i osipa kod beba.

Kompanija dmBiH koja uvijek rado podržava društveno korisne aktivnosti svojih partnera, pomogla je realizaciju ovog projekta.

– Uvijek se sa zadovoljstvom priključujemo aktivnostima koje za cilj imaju podršku ili pomoć bilo kojoj kategoriji stanovništva, a posebno smo osjetljivi kada se radi o našim najmlađima. Pomogli smo da ovi pokloni stignu do porodilja širom BiH, dok tokom cijele godine putem dm babybonus programa roditeljima djece do dvije godine osiguravamo različite pogodnosti – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Nakon primanja poklon paketa porodilje su imale priliku isprobati proizvode brenda Tosama.

– Jako sam iznenađena poklonom, jer su u paketu korisni i kvalitetni proizvodi za mene i bebu. Babybonus sam već iskoristila za prvo troje djece, a i sada ćemo se prijaviti. Naravno sve kupujemo u dm-u jer imaju najbolju i najraznovrsniju ponudu – kazala je Darija Lovrić, porodilja iz Širokog Brijega.

Podjednako iznenađena i obradovana bila je i Lejla Filipović, porodilja iz Sarajeva.

– Bez obzira na materijalno stanje roditelja ovo je jako lijep znak pažnje. Već sam čula za Tosamu i kupovala proizvode koji su 100% prirodni i pamučni, jer samo to koristim za svoje dijete. Učlanila sam se i u babybonus za trudnice i nastavljamo kupovinu u omiljenoj trgovini za mamu i bebu – kazala je.

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Roditelji oduševljeni: Finska izjednačava porodiljni dopust za očeve i majke

 
Prethodna priča

Roditelji oduševljeni: Finska izjednačava porodiljni dopust za očeve i majke

Naredna priča

Nova istraživanja: Tinejdžerke sve češće na estetskim operacijama

Najnovije iz VIJESTI

-->