fbpx

Triglav Osiguranje Vas savjetuje: Koliko Vam je potrebno novca da zaštitite najbliže?

Uz odgovarajuću osiguranu sumu obezbijedite finansijsku sigurnost svojih najbližih za slučaj da Vam se nešto dogodi.

Briga o porodici je glavni razlog zašto se pojedinac odluči da ugovori životno osiguranje u slučaju smrti. To je razumljivo, jer može da umanji rizik da će se njegovi bližnji suočiti sa teškim finansijskim posljedicama u slučaju neizmjernog gubitka. Ali to će biti tačno samo ako se izabere odgovarajuća osigurana suma. Koliko treba da bude visoka ta suma?

Vodite računa o svojim najbližima – ugovorite Triglav riziko životno osiguranje – životno osiguranje za slučaj smrti.

Pojedinci se obično odlučuju da ugovore životno osiguranje za slučaj smrti u važnim životnim prekretnicama, kao što su brak, rođenje djeteta i kupovina nekretnina.

Motivi za ugovoranje osiguranja su razumljivi. Kada drugi članovi porodice postanu zavisni o vama ili kada želite da se pobrinete da kredit za stan bude otplaćen u slučaju da vam se nešto dogodi, životno osiguranje je najlogičnije rješenje.

Ne donosite odluku za životno osiguranje samo na osnovu cijene

Da bi rješenje koje osiguranje nudi bilo zaista primjereno, prilikom ugovaranja životnog osiguranja nemojte odluku donositi samo na osnovu cijene. Svrha osiguranja je smanjiti rizik da se vaši bližnji suoče sa teškim finansijskim posljedicama u slučaju gubitka.

Posebno obratite pažnju na odgovarajući iznos osigurane sume i obim pokrića, kao i na period trajanja osiguranja.

Izračunajte odgovarajuću osiguranu sumu

Preporučeni minimalni iznos samo za nadoknadu gubitka prihoda osiguranika je iznos njegove trogodišnje plate.

Ako uzmemo u obzir prosječnu neto platu u BiH, odgovarajuća osigurana suma bi trebala da bude najmanje 18.000 EUR. Dakle, za minimalni preporučeni period porodici bi se mogao pružiti životni standard uporediv sa onim koji je imala prije smrti voljene osobe.

Preporučenu osiguravajuću sumu lako možete izračunati sa našim online kalkulatorom.

Međutim, ovaj iznos nije dovoljan da porodica pokrije bilo kakve finansijske dugove u obliku kredita ili osigura finansijsku bezbijednost zavisnih članova porodice.

Kako jednostavno možete zaštititi svoje najmilije?

Životno osiguranje za slučaj smrti samo je jedan od važnih aspekata koji porodici može pružiti finansijsku sigurnost i malo im olakšati u slučaju gubitka. Istovremeno, svako od nas treba pripremiti sve potrebne dokumente i oporuku. Na taj način ćete svojim najbližima, u teškim trenucima, kada više ne možete stajati uz njih, pomoći da izbjegnu neke socijalne i pravne nejasnoće i dati im šansu da u tom trenutku osjete djelimično olakšanje.

Uz pomoć našeg kalkulatora, izračunajte iznos osiguravajuće sume riziko životnog osiguranja, koji bi adekvatno finansijski zaštitio vašu porodicu u slučaju najgoreg.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Interijer: Ovako izgleda dom jedne od omiljenih turskih glumica

Naredna priča

Porodični odmor po mjeri Georgine Rodríguez

Najnovije iz VIJESTI

-->