Poznata bh. blogerica Marija Hudolin na svom je Instagram profilu objavila recept za, kako je sama istakla, najukusnije i najmekanije kiflice.
– Opet me uhvatila faza šporeta i rerne, tako da očekujte više recepata u narednom periodu. Nema na čemu, a evo i recepta za naukusnije i najmekanije kiflice – napisala je ona.
Sastojci:
1 kg brašna
1/2 litra mlijeka s malo vode
3 jaja
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
300 ml ulja
30 gr svježeg kvasca
Priprema:
Kvasac pomiješati s malo toplog mlijeka i ostaviti par minuta. Jaja prvo ručno izmutiti i sve sastojke spojiti, dobro umjesiti i ostaviti 1h da stoji. Podijeliti tijesto u 7 dijelova, staviti na ravnu ploču i ostaviti još malo da stoji. Zatim svaki dio razviti kao pizza tijesto, isjeći na 8 dijelova i urolati kiflice. Pomiješati dva žumanceta s malo vode i premazati kiflice. Staviti susam po želji i ostaviti kiflice u tepsiju da još malo nadođu na toplom. Peći na 180-200 stepeni, 15-20 minuta.
(Kidsinfo.ba)