fbpx

Ovog vikenda Jahorina dočekuje goste sa novim sadržajima

Olimpijski centar Jahorina od 20. do 23. augusta produžava radno vrijeme od 09.00 do 19.00 sati, a uvodi i nove ljetnje sadržaje, pedaline, lopte i pontonime smještene na jezeru na samom vrhu planine.

Direktor OC Jahorina Dejan Ljevanić smatra da će novi sadržaji posjetiocima omogućiti uživanje na vodi, bez obzira na to da li biraju krstarenje pedalinama, uzbudljivo hodanje po vodi uz pomoć velikih lopti ili jednostavnu šetnju po pontonima koji omogućavaju neposredniji dodir sa vodom.

–  Nove “vodene atrakcije” će biti dostupne već od četvrtka, 20. augusta i to po cijeni od 5 KM za korištenje lopti i 5 KM za vožnju pedalinama – kazao je on i najavio da će u neposrednoj blizini jezera uskoro biti dostupno i igralište za djecu ali i teretana na otvorenom što će dodatno povećati atraktivnost ovog predjela. 

Urađeno je i osvjetljenje pješačke trase, dodao je Ljevanić, dužine 4.200 metara koja vodi do Olimpijskog bara, koje će biti najlepše planinsko šetalište. Jezero je ambijentalno uređeno stazom za šetanje, rasvjetom, klupama i velikim molom. Uz Olimpijski bar i polaz najdužeg u regionu boba na šinama u planu im je da vrh planine bude centar zabave i dešavanja u toku ljetne sezone.

Novu ljetnu sezonu Olimpijski centar Jahorina je dočekao sa novim atrakcijama tower, loopster i skydive koje su je zajedno sa planinskim bobom, šestosjednom žičarom i tjubing stazom plasirale u red najatraktivnijih destinacija čak i u toku ljetne sezone. O atraktivnosti ove planine svjedoči i sve veći broj gostiju koji iz dana u dan vrtoglavo raste.

– Do danas je ostvareno više od 30.000 ljetnih vožnji i zabilježeni porast za četiri puta u odnosu na prethodnu sezonu. Promet je uvećan za više od četiri puta u odnosu na prethodno ljeto koje je bilo rekordno po svim parametrima, a za ovo prognoziramo da će ova ljetna sezona biti najuspješnija u historiji – istakao je Ljevanić.

Zaključio je da u vremenu kada su putovanja ograničena i posjetioci prepoznali sve prednosti planine, Jahorina je sada zaista raj za aktivan odmor i potpuni bijeg od svega što nas svakodnevno opterećuje i zamara, rekao je Ljevanić. 

Iz OC Jahorina upućen je apel da se tokom vikenda zaustave građevinski radovi koji se izvode na planini kako bi gosti i posjetioci mogli uživati.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Sanjin Musa: Otvaranje škola se mora izvesti na siguran način

Naredna priča

Khan i Šešum: Djeca i mladi trebaju sigurnije i bolje škole

Najnovije iz Destinacije u BiH

-->