fbpx

Podijeljeno 80 tableta osnovnim školama u Vogošći

Općina Vogošća danas je upriličena podjelu 80 tableta školama, koje će ih podijeliti učenicima slabijeg imovnog stanja, kao i porodicama gdje se dvoje i više djece školuje i tako omogućiti učenicima lakše učestvovanje u on line nastavi.

Vrijednost ovih tableta je 12.000 KM.

Općina je u aprilu već nabavila 49 tableta koje je podijelila školama, tako je za ovu vrstu podrške školama i učenicima do sada izdvojeno 19.000 KM u 2020. godini.

Susret sa direktorima i predstavnicima škola općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima iskoristio je kako bi dobio informacije o potrebama škola, ali i kako bi obavijestio predstavnike škola o aktuelnim projektima koje Općina Vogošća provodi u oblasti obrazovanja. U tom smislu informisao je predstavnike škola da je izabran izvođač radova za izradu projekta škole na Rosuljama, a da je u toku procedura izbora najpovoljnijeg ponuđača za izradu projekta dogradnje OŠ “Zahid Baručija”.

Direktori i predstavnici škola dobili su i informaciju da je u toku nabavka ruksaka i školskog pribora za sve učenike prvih razreda kako bi na vrijeme o tome obavijestili roditelje. Ove godine ruksaci i pribor bi trebali biti podijeljeni prvačićima prije početka školske godine, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Predstavom "Čarobnjak iz Oza" zatvoreni 5. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Naredna priča

Herceg: Učenici u školske klupe, studenti na fakultete

Najnovije iz VIJESTI

-->