fbpx

Predstavom “Čarobnjak iz Oza” zatvoreni 5. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Premijerom predstave “Čarobnjak iz Oza”, koja je rađena u koprodukciji Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez i Udruge “Uzor” iz Busovače, zaključeni su 5. Dani hrvatskog kazališta u BiH u Vitezu.

Voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević kazao je kako su ovogodišnji Dani hrvatskog kazališta održani u reduciranom izdanju.

“Bilo je vrlo izazovno organizirati ovogodišnju manifestaciju, ali smo ponosni i sretni da je sve proteklo u najboljem redu. Uslijed zdravstvene situacije na području naše županije, ali i cijele BiH kao i zemalja okruženja, bili smo prinuđeni publici ponuditi isključivo predstave s našeg repertoara. Ukupno devet predstava, među kojima i tri premijere našeg kazališta sasvim sigurno su zadovoljile ukus publike koja je zbilja uživala u ponuđenom programu”, kazao Sajević.

Ovogodišnje Dane hrvatskog kazališta svečano je otvorio ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Srednjobosanske županije (SBŽ) Bojan Domić, a čast zatvaranja pripala je predsjedniku Udruge “Uzor” Dariu Plavčiću, priopćeno je iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

“Hvala Gradskom kazalištu mladih Vitez na svemu lijepom što su napravili u Vitezu, ali i na suradnji i pomoći nama u Busovači gdje smo zajedničkim snagama napravili sjajnu priču koja je rezultirala ovom divnom predstavom. Nadam se da ćemo nastaviti zajedno dalje pisati povijest”, kazao je Plavčić.

Predstava je odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez u dva termina sukladno poštivanju mjera i naredbi koje su donijele nadležne institucije vezano za epidemiološku situaciju.

U predstavi su glumili Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc, a predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma.

Iz GKM-a Vitez uputili su i zahvalu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH i Vladi Republike Hrvatske, uz čiju pomoć je u značajnoj mjeri obnovljena Kazališna dvorana Vitez.

Financijsku potporu ovogodišnjim Danima hrvatskog kazališta u BiH pružili su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBŽ-a i Federalno ministarstvo kulture i sporta, stoji u priopćenju.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Iskustvo jedne žene o spontanom pobačaju: Zašto baš ja, zašto meni?

Naredna priča

Podijeljeno 80 tableta osnovnim školama u Vogošći

Najnovije iz VIJESTI

-->