fbpx

Odluka o modelu izvođenja nastave u RS biće donesena u narednom periodu

Konačnu odluku o modelu izvođenja nastave, od početka nove školske godine, donijeće Vlada Republike Srpske i Republički štab za vanredne situacije u narednom periodu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske.

Ministarstvo će u saradnji sa svim relevantnim obrazovnim i zdravstvenim institucijama definisati jasne smjernice u vezi sa nastavnim procesom u školskoj 2020/2021. godini.

Ministarstvo još nije donijelo odluku koji model nastave će biti u primjeni od 1. septembra – rekli su u resornom ministarstvu.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je ranije da je najbolji oblik izvođenja nastave od 1. septembra – kombinovani model, koji će učenicima i nastavnicima omogućiti dio nastave u školskim učionicama, a dio da prate od kuće.

Prema njenim riječima, Ministarstvo i Vlada Republike Srpske učiniće sve da se pripreme uslovi da djeca 1. septembra nastavu počnu u školskim klupama.

Ona je istakla da, ako situacija bude nalagala drugačije, djelovaće se veoma fleksibilno s ciljem zaštite djece, te ocijenila veoma značajnim živi kontakt učenika i nastavnika tokom sticanja znanja, utvrđivanja gradiva, te rješavanja problema.

Možda ćemo u nekim mjesecima kada se javlja sezonski grip biti u mogućnosti da radimo isključivo onlajn nastavu, ali naša preferencija je kombinovani model koji ćemo predložiti Vladi na razmatranje – navela je Trivićeva.

(nezavisne.com, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Preporuke Kriznog štaba FBiH koje su još uvijek na snazi

Naredna priča

Naida Bojnakova objavila novi video: Putovanje iz Turske u Sarajevo

Najnovije iz VIJESTI

-->