fbpx

Ljetne M.A.M.S. radionice za djecu sa odstupanjima u razvoju

Udruženje za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju „Edukacija za sve“ (EDUS) početkom augusta kreće sa realizacijom M.A.M.S. radionica koje će biti namijenjene djeci sa odstupanjima u razvoju, uzrasta od tri do osam godina.

Tako će u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, od 3. do 13. augusta, biti realizirano 16 dvosatnih radionica koje će obuhvatiti motoričke, umjetničke (crtanje, dramske umjetnosti, vizuelne) muzičke i S.T.E.A.M. aktivnosti.

M.A.M.S. radionice će se održavati od ponedjeljka do četvrtka, a djeca će biti podijeljena u dvije grupe u vremenskim intervalima od 11.00 do 13.00 sati i 13.30 do 15.30 sati, uz pridržavanje svih mjera propisanih od nadležnih organa, saopćili su organizatori. 

Radionice su namijenjene za djecu koja još nisu samostalno razvila vještine poput imitacije, funkcionalne komunikacije, te samostalnu prikladnu igru. Tokom M.A.M.S. radionica djeca će raditi na stimulaciji svih pet razvojnih oblasti, socio-emotivnom razvoju, motorici, komunikaciji i govoru, kognitivnom razvoju, te samostalnosti kroz interaktivne i akademske programe.

Radionice će biti realizirane u okviru projekta – Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Prethodna priča

Renata Krstanović, stručnjakinja XY Roditeljskog savjetnika: Noćno mokrenje

Naredna priča

Online radionica o temi otvaranja škola u BiH: Zdravlje i sigurnost učenika i nastavnika na prvom mjestu

Najnovije iz VIJESTI

-->