fbpx

dm drogerie markt BiH: Svakodnevna zaštita od sunca

Zaštita od sunca obavezna je u ljetnim mjesecima. Da li svoju kožu zaštitite i kada se u kafiću sastajete s prijateljicom ili si priuštite ručak na suncu? Mnogi podcjenjuju štetne učinke UV zraka, koje su prisutne i u hladu. Uz ove jednostavne savjete, svakodnevno zaštitite kožu od štetnih učinaka sunca i preuranjenog nastanka bora.

Dnevna krema s UV zaštitom

Mnoge dnevne kreme uz hidratantni učinak uključuju i zaštitu od UV zraka, koja kožu štiti od starenja. Imate jako masnu kožu? Nema problema: Postoje i lagane, matirajuće kreme i praktični fluidi za zaštitu od sunca. Njegujući i zaštitni fluid koristi se kao i dnevna krema, a idealna je podloga za make up.

Savjet: Krema s UV zaštitom kožu štiti i od sunčevih pjega. Ne zaboravite kremu nanijeti na vrat i dekolte, jer se na njima brzo pokaže starenje kože.

Make up s UV zaštitom

Kombinovanje kreme za sunčanje s make up-om nije uvijek jednostavno. Rješenje su puderi i kreme s UV zaštitom, koji osiguravaju ravnomjeran ten i štite kožu od sunca.

Kreme za sunčanje za lice s laganom teksturom

Ako želite uživati u kupanju i suncu duže vrijeme, koristite već isprobanu i dokazano dobru kremu za sunčanje. Uz to, postoje i fluidi za zaštitu od sunca koji imaju nemasnu i neljepljivu teksturu, koja je nevidljiva i brzo upija u kožu.

Sunčane naočale

Zaštita od nastanka bora su i sunčane naočale s UV zaštitom.

Napomena: Zatamnjena stakla naočala bez UV zaštite mogu napraviti više štete nego koristi. Tamna stakla sprečavaju djelovanje prirodnog zaštitnog mehanizma, što uzrokuje da se zjenica ne suzi pa sunčeve zrake nesmetano prodiru u oko.

(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

UNICEF BiH: Alin iz Irana deseti je rođendan proslavila u dolini Une

Naredna priča

Planirate ljetovanje u Turskoj? Bh. blogerica vas vodi u obilazak Bodruma

Najnovije iz VIJESTI

-->