fbpx

Prijave u toku: Počinje novi ciklus muzejsko-obrazovnih radionica Umjetničke galerije BiH

U vrijeme kada je za nas i naše najmilije najbolje da ostanemo kod kuće, muzej umjetnosti “Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine” odlučio je nastaviti s obrazovnim aktivnostima za djecu u online obliku.

Njihov najpopularniji muzejsko-obrazovni program za djecu školskog uzrasta “Alternativna učionica” nakratko će se useliti u Vaše domove putem Skype-a. 

Iako ovo znači da dva osnovna uslova muzejske pedagogije neće biti zadovoljena, a to su prisustvo u specifičnom arhitektonskom kontekstu muzeja i interakcija s orginalnim eksponatima, potrudit ćemo se da djeci putem fotografskih reprodukcija umjetničkih djela iz naše bogate kolekcije omogućimo konstruktivne diskusije i kreativne zadatke s različitim umjetničkim materijalima, svakodnevnim predmetima i ambalažom pomoću koje će učesnici reproducirati “zadato” umjetničko djelo. Ove reprodukcije ćete onda fotografisati i poslati Umjetničkoj galeriji BiH, kako bi  mogle biti dio online participatorne virtuelne izložbe na našem zvaničnom Facebook profilu – saopćili su. 

Sve što je potrebno je da posjedujete Skype account, računar i pristup internetu. Online radionica će se održati putem grupnog video razgovora na skype accountu muzejske edukatorice Aide Šarac. Radionica za mlađi uzrast, na kojoj će obrađivati sliku Karla Mijića “Prodaja ribe” održat će se u srijedu 27. maja s početkom u 15:00 sati. Ona za uzrast od 11 do 14 godina, na kojoj će se obrađivati akvarel Luke Šeremeta održat će se 28. maja, s početkom u 18:00 sati. 

Linkove za prijavu pronađite ovdje i ovdje

(Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Indira Levak: O usvajanju sam definitivno razmišljala

Naredna priča

dm drogerie markt BiH: Must-haves za sve novopečene tate

Najnovije iz VIJESTI

-->