fbpx

dm drogerie markt BiH: Must-haves za sve novopečene tate

Prekrasno je postati otac i biti tata. Osjećaj koji se ne može opisati i ljubav koja je beskrajna. Za Dan očeva, koji se danas, između ostalog, slavi u Njemačkoj, donosimo pet stvari koje su neophodne svakom novopečenom ocu.

Potvrda ljubavi

Rođenjem djeteta sve se mijenja – i to ne samo za mamu. Svijet se u trenu promijenio i za tatu. Odjednom nas je troje. Odjednom, tu je ogromna odgovornost. I beskrajna ljubav prema malenom stvorenju.

Ugodna nogometna druženja s prijateljima pretvorila su se u večeri s bolovima u želucu i besane noći uz pelene i bočice.

Tate su naši heroji, oni porodicu čine sigurnom, pružaju nam toplinu i uvijek su spremni za nove pustolovine. Stoga je vrijeme da kažemo: “Tate su najbolje”!

Izvor energije

Duge besane noći poznate su svim porodicama s prinovom. A kako je i mami ponekad potreban san, danas tata preuzima noćnu smjenu. I odjednom, tu je naš čudesni lijek, izvor naše energije i spas poslije besane noći: kafa.

Kofein potiče rad središnjeg dijela nervnog sistema i čini nas budnima i sposobnijima da se koncentrišemo – iako kratko. Stoga je savršeni izvor energije u jutarnjim i podnevnim satima.

Također potiče kontrakciju srca, poboljšava cirkulaciju krvi i pruža nam novu snagu.

Zaštita od buke

A šta činiti ako je danas red na mamu da ustane? Onda su čepići za uši must-have za svakog oca.

Čepići su zbog mekanog materijala savršeni za spavanje: Prilagođavaju se uhu i na taj način omogućavaju apsolutni mir. Sve kako bi se tata mogao naspavati!

Omekšavanje

Za novopečene tate brada nije nepoznanica. A pošto se baš sve mora promijeniti, makar ona bi mogla ostati postojana. Samo je moramo omekšati. S obzirom da se mališani vole grliti i maziti, neophodno je da ih sačuvamo da ih brada ne ogrebe.

Tada je rješenje ulje za bradu. Osim što njeguje krhke i oštre vrhove brkova i brade neovisno koje dužine, dlaku čini mekšom, a bradu i brkove urednim. Plus za tatu: Dodatna hidratacija i smanjen osjećaj napetosti na licu.

Svakodnevno nekoliko kapi nježno umasirati u bradu.

Odmor

Težak dan u uredu, a kod kuće se još treba pobrinuti za dijete? Nije uvijek jednostavno. I tatama je potreban zasluženi predah.

Gdje? U kadi – uz mirisne dodatke za kupku i izjavom ljubavi za Dan očeva.

(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba) 

 
Prethodna priča

Prijave u toku: Počinje novi ciklus muzejsko-obrazovnih radionica Umjetničke galerije BiH

Naredna priča

ARTsee aplikacija za djecu s poteškoćama u razvoju

Najnovije iz VIJESTI

-->