fbpx

Poziv djeci Sarajeva da učestvuju na konkursu u crtanju u Južnoj Koreji

Grad Sarajevo i Sarajevo Film Festival u okviru projekta Sarajevo grad filma UNESCO-a pozivaju djecu Kantona Sarajevo da učestvuju u konkursu 15. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja.

Ovaj konkurs je dio međunarodne saradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a, koji čine mrežu od 18 gradova filma iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo, grad filma UNESCO-a, poziva djecu od pet do 12 godina starosti da na konkurs prijave crtež na temu “Biiip! Biiip! Spasimo Zemlju!”. Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, bit će izloženi na 15. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, koji će biti održani od 7. do 13. jula 2020. godine.

Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a biće korišten za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika/ce. Pobjednik/ca će u pratnji roditelja i/li nastavnika otputovati na Festival u Busan, uz osigurane troškove puta i smještaja.

Naši domovi, naša planeta Zemlja, gori! Greta Thunberg iz Švedske pokrenula je lavinu štrajkova tinejdžera u cijelom svijetu za spas planete. Šta možemo učiniti da smanjimo temperaturu Zemlje? Naučnici kažu da je sve toplije ne samo polarnim medvjedima, nego i našim domovima i Zemlji. Svoju ideju za spas planete pokaži crtežom na temu “Biiip! Biiip!

Konkurs je otvoren do 14. februara 2020. godine, potrebno je da rad bude dimenzija 35 x 25 centimetara, a tehnika i stil crtanja su po slobodnom izboru.

(N1, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Naida Kundurović o suprugu: Tata je titula koju moraš zaslužiti

Naredna priča

Roditelji su oduševljeni: Mama otkrila genijalan trik za slaganje dječijih bodija

Najnovije iz VIJESTI

-->