fbpx

Konkurs za najbolju video priču “Moja porodica u izolaciji”

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i KJU Porodično savjetovalište, organiziraju konkurs na temu “Moja porodica u izolaciji”, povodom obilježavanja 15. maja – Međunarodnog dana porodice, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo i u saradnji s IuteCredit Sarajevo i Violeta d.o.o.     

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj – Međunarodnim danom porodice i na taj način istakla njenu važnost i ulogu u društvu.

S obzirom na to da je pojava pandemije koronavirusa već duže vrijeme najprisutnija globalna tema u životima nas i naših porodica, javno obilježavanje jednog tako značajnog datuma iz sigurnosnih razloga nije izvodljivo. 

Riječ izolacija znači razdvojiti, eliminirati, odstraniti, ukloniti, neutralizirati, ali znači i sačuvati. Nastojeći sačuvati i njegovati  što više pozitivne energije u izoliranoj svakodnevnici, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i KJU Porodično savjetovalište pozivaju sve članove porodice da svoje emocije iz izolacije pretoče u kratku video priču (do četiri minute), koristeći različite tehničke mogućnosti i vidove montaže, i tako pokažu svoje rediteljske, glumačke i filmske sklonosti na jedan kreativan, duhovit i maštovit način, saopćeno je iz  JU Centar kulture i mladih Općine Centar.

Konkurs će biti otvoren do 30. maja, a najuspješnije video priče ocijenit će žiri u sastavu: Enver Puška, režiser i scenarista, Tarik Filipović, glumac, Milan Kalinić, glumac i Haris Dubica, producent i režiser muzičkih spotova.

Više informacija o konkursu pronađite ovdje. 

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Domaća zadaća za 6. razred: Biologija – Značaj biljaka

Naredna priča

Slađana Ikić: Prvi mjesec s bebom

Najnovije iz VIJESTI

-->