fbpx

Dogs Trust BiH: Online radionica za roditelje i prosvjetne radnike

Dogs Trust BiH organizira interaktivnu radionicu za roditelje, sve porodice s djecom, posebno one koji imaju ili planiraju nabaviti ljubimca, kao i prosvjetne radnike.

Radionica na temu “Funkcionalna porodica i odnos prema životinjama” biće održana u srijedu, 13.5. u 16:30.

Poznato je da je odnos prema životinjama indikator mentalnog zdravlja kako društva u cjelini, pa tako i porodice, te da odrastanje uz ljubimca pomaže djeci da postanu odgovornija, da imaju veće samopouzdanje,  kao i da razviju empatiju prema drugima. Poznavanje prirode životinja, posebno onih koji su u našem okruženju, te odgovornost u ophođenju prema njima, ključno je i za sigurnost djece.

Predavač, Tanja Tankosić Girt, diplomirani Psiholog i Porodično-sistemski psihoterapeut u Udruženju za sistemsku praksu i terapiju, će nam kroz ovu radionicu pomoći da razumijemo:

  • važnost pravilnog i humanog odnosa prema životinjama i prirodi
  • kako na to utječu odnosi u porodici
  • na na koji način kućni ljubimac djeluje na funkcionalnost porodice
  • kako spriječiti eventualne smetnje u funkcionalnosti unutar porodice i svakodnevnice njenih članova koje mogu nastati neadekvatnom brigom o ljubimcu.

Nakon radionice, učesnici će moći postaviti pitanja, a ako nakon isteka vremena budu imali dodatne komentare i pitanja, moći će ih poslati na marketing@dogstrust.ba i od predavača dobiti odgovore pisanim putem.

Osigurajte svoje učešće i prijavite se, a nekoliko sati prije radionice ćete putem e-mail adrese dobiti pristupni link. Aplikacija Zoom jednostavna je za korištenje i sve što ćete trebati uraditi je odobriti korištenje mikrofona, te po želji, i kamere.

Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje. 

(dogstrust.ba, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Renata Krstanović, stručnjakinja XY Roditeljskog savjetnika: Reproduktivno zdravlje, rizična ponašanja mladih i posljedice

Naredna priča

RTRS: Školski čas za 12. maj od sedmog do devetog razreda

Najnovije iz VIJESTI

-->