fbpx

Srce za djecu: Šta smo uradili da olakšamo našim najvećim herojima

Udruženje Srce za djecu objavilo je brošuru u kojoj je predstavljeno šta su sve poduzeli i uradili kako bi što više olakšali ovo teško razdoblje ”našim najvećim herojima, njihovim porodicama i naših herojima u bijelom, medicinskom osoblju”.

Kako je saopćeno iz ovog Udruženja, pandemija COVID-19 virusa donijela je nove izazove za cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i populaciju djece oboljele od raka i njihovih porodica. Ionako imunokompromitovani uslijed teških dijagnoza i još težeg i zahtjevnijeg medicinskog tretmana, djeca oboljela od raka jedna su od najugroženijih grupa bh. društva uslijed rizika koje nosi sa sobom širenje zaraze.

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka svoje aktivnosti prilagodilo je novonastalnoj epidemiološkoj situaciji u cilju da pruži što efikasniju i kompletniju podršku našim članovima u ovim teškim vremenima –  saopćeno je.

Podsjećamo, Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka osnovano je u aprilu 2003. godine. Tokom narednih 15 godina, Udruženje je od inicijalne ideje neformalne grupe roditelja i prijatelja djece oboljele od raka, izraslo u respektabilnu organizaciju koja broji preko 400 članova i koja je postala sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH.

Brošuru možete pogledati ovdje. 

(N1, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Humanost na djelu: Dragoslav Sinik pokrenuo akciju prikupljanja lijekova za djecu s poteškoćama u razvoju

Naredna priča

Poruka iz OŠ "Novi Grad" Tuzla: Ponosni na učenike, roditelje i prosvjetare

Najnovije iz VIJESTI

-->