fbpx

Dirljiv tekst medicinske sestre: Ovo je zadnja večer da ću zagrliti djecu do ko zna kada

Zbog pandemije koronavirusa koji hara svijetom, mnogi zdravstveni radnici dane i noći provode pomažući zaraženima i pregledavajući sve one kod kojih postoji sumnja u zarazu. Jedna od njih je i medicinska sestra iz Amerike koja je na Facebooku objavila dirljiv tekst kako bi ljude potaknula da ostanu kod kuće i ne izlaze ako za to doista nemaju opravdan razlog.

– Večeras ću posljednji put zagrliti svoju djecu ili poljubiti supruga do tko zna kad. Potvrđeno je da se virus širi u mojoj zajednici, a biti medicinska sestra znači da su šanse da budem izložena sto postotne. Zato sam se željela obratiti svima koji su zapeli kod kuće sa svojom obitelji, dosadno im je i žele izaći. Ponekad treba tuđe viđenje da biste bili zahvalni na stvarima koje imate, a drugi ne – počela je svoju objavu medicinska sestra i majka koja piše pod pseudonimom One Vaxxed Nurse pa pojasnila šta je čeka u narednim danima.

Kako kaže, morat će se s posla vraćati kući kroz prostoriju za pranje veša. Skinut će se gola, uključujući i cipele i sve staviti u mašinu za veš. Koristit će sredstvo za dezinfekciju kako bi njime očistila sve površine koje je možda dodirnula u tom procesu. Tada će uzeti peškir i prekrivena otići do spavaće sobe. U tu sobu ne smije ući niko nakon današnjeg dana, a ona se mora istuširati vrućom vodom. Nakon toga će ponovno sve dezinficirati i obući se.

– Kad s tim završim, moći ću sjesti u dnevnu sobu, ali na udaljenost minimalno dva metra od svih koje volim. Neću smjeti nikoga dodirnuti jer znam da sam bila izložena virusu. Koristit ću kroz cijelu smjenu jednu jednokratnu masku za lice i ne mogu biti sigurna da vlaga iz mog daha nije cijelu masku učinila neefikasnom. Stoga se moram prema sebi odnositi kao da sam zaražena – pojasnila je. 

Sa suprugom i djecom moći će razgovarati sa sigurne udaljenosti. Iako, priznaje, nije tip koji voli zagrljaje, svjesna je da će u narednim danima možda to poželjeti. 

– Neću si to moći dopustiti. To je jedini način da ih zaštitim – napisala je.

Kad ogladni, jest će iz posuđa za jednokratnu upotrebu tako da nitko ne mora brinuti o sterilizaciji. 

– Vjerojatno ću milion puta morati uvjeriti svoje najmlađe dijete da će mama ostati na sigurnom. Kad to učinim, poslat ću im poljupce u zraku i poželjeti laku noć. Kad djeca zaspu, vjerojatno ću moći malo predahnuti. Kad me shrva umor, otići ću u krevet. Sama. U tu sobu u koju niko drugi ne može ući. Tako će izgledati moji dani. Svaki dan. Čak i kad sam slobodna, zbog toga što sam možda zaražena, a nemam simptome. Vjerojatno ću zagrliti kolege jer su prljavi poput mene, ali u ova teška vremena neću moći dodirnuti ljude koji me najviše vole. Sedmicama, mjesecima, ko zna koliko – to je u rukama američke javnosti – upozorila je.

Apelirala je na ljude koji čuju njenu poruku da ostanu kod kuće s djecom u krilu i gledaju filmove.

– Moje ruke bit će prazne svakoga dana, a vaše neće. Ići ću sama u krevet svakoga dana dok se virus širi zajednicom. Ostanite kod kuće. Zagrlite svoju djecu, spavajte s partnerom u istom krevetu, jedite iz porculanskih tanjura, pijte vino iz staklenih čaša i budite zahvalni na tome što možete činiti, a neki od nas ne mogu. Ja radim svoj dio posla, molim vas da i vi odradite svoj – zaključila je.

(index.hr, kidsinfo.ba)

Prethodna priča

VIDEO 3 načina kako da sami napravite zaštitnu masku

Naredna priča

Pouzdani znaci da ste dobar roditelj svom djetetu

Najnovije iz RODITELJI

-->