fbpx

Otkrivamo kako pravilno zaštititi i njegovati osjetljivu kožu od samog rođenja uz Becutan Sensitive

Izrazito osjetljiva koža kod beba i djece sve češći problem

Na radost brojnih roditelja i mališana proteklog vikenda u Sarajevu održan je Dječiji sajam koji je ponudio mnoštvo kreativnih, zabavnih ali i edukativnih sadržaja svim učesnicima. Dječiji sajam bio je i mjesto gde su novopečene mame i tate, ali i roditelji sa iskustvom koji uvijek nastoje svojim mališanima pružiti najbolju njegu, imali priliku saznati korisne savjete kako pravilno njegovati i zaštititi bebinu i dječiju kožu, posebno ukoliko je riječ o iznimno osjetljivoj koži od samog rođenja koja je, nažalost, sve češće dijagnosticirana kao posljedica različitih unutrašnjih i vanjskih faktora.

Naime, zahvaljujući Becutanu, koji je dugogodišnji partner Dječijeg sajma, njegovi posjetioci imali su priliku saznati više o pravilnoj njezi izrazito osjetljive kože mališana.

Od kupanja do njege i zaštite uz Becutan Sensitive – proizvodi razvijeni prema najnovijim naučnim istraživanjima o osjetljivoj koži

Na promotivnom štandu Becutan je predstavio svoju novu liniju proizvoda Becutan Sensitive, razvijenih prema najnovijim naučnim istraživanjima o osjetljivoj koži. Stoga je kolekcija, koju čine pet visokokvalitetnih proizvoda: Blagi dječiji šampon, Uljana kupka, Njegujuće mlijeko, SOS dječija krema i Mast od ribljeg ulja, upravo namijenjena bebama i djeci posebno osjetljive kože. Klinički i dermatološki dokazane hipoalergene forumulacije obuhvataju ukupnu rutinu koji roditelji obavljaju sa svojim mališanima, od kupanja do njege i zaštite.

Unikatne i izuzetno blage formulacije svih proizvoda nastale su u saradnji sa dermatolozima i pedijatrima te vrhunskom kvalitetom osiguravaju nježnost i najosjetljivijoj bebinoj koži već nakon prvog dodira, što je važna podrška roditeljema koji se suočavaju sa problemom izrazito osjetljive kože kod svojih mališana.

Izvrstan učinak na smanjivanje inflamacije i “no tears” efekat

Sigurnost proizvoda dokazana je ispitivanjem provedenom u porodilištima pod nadzorom pedijatara i neonatologa, gdje je potvrđeno da proizvodi Becutan Sensitive uljana kupka i Becutan Sensitive mlijeko za tijelo imaju izvrstan učinak na ublažavanje crvenila te na smanjenje inflamacije i kod novorođenčadi osjetljive kože. Klinički dokazana „NO tears“ formulacija šampona Becutan Sensitive, testirana pod nadzorom oftalmologa u EU, ne izaziva iritaciju i suzenje okica, dok istovremeno doprinosi dubokoj hidrataciji kože na tjemenu.

Više od 40 godina nježnosti i zaštite

Becutan uz kojeg su brojne generacije doživjele neke od svojih najljepših trenutaka odrastanja ali i roditeljstva, besprijekornom kvalitetom proizvoda opravdava više od 40 godina nježnosti i zaštite koju nam nudi već od prvog dodira.

Vođeni odgovornošću i povjerenjem potrošača, prateći svjetske trendove u dermatologiji i dječjoj kozmetici, te u stalnoj saradnji s vrsnim pedijatrima i neonatolozima, brend Becutan prepoznao je potrebe za njegom izrazito osjetljive kože beba i djece, te je svoj portfolio obogatio kolekcijom Sensitiv koja će olakšati i uljepšati neka nova roditeljstva i odrastanja.

Prethodna priča

Alma Kotlo i Ervina Hajduković o majčinstvu u „kasnim“ godinama: Ako imate veliku želju i mogućnosti, nikada nije kasno

Naredna priča

Interijer: Ovako izgleda dom porodice Beckham

Najnovije iz VIJESTI

-->