fbpx

Wool & Mama: Vuneni proizvodi koji djeci pružaju ljubav i toplinu

Ukoliko ste u potrazi za unikatnim poklonima koje će vaši mališani obožavati, predlažemo vam da pogledate proizvode koje u svojoj ponudi ima Wool & Mama. Naime, riječ je o bh. brendu koji su pokrenule dvije žene, majka i kćerka, Indira i Berina.

Indira je kreatorka svih prekrasnih vunenih proizvoda iz njihove ponude, dok je njena kćerka osnivačica brenda i voditeljica prodaje. Dio njihovog tima čini i stolar, kao i svi ostali saradnici od kojih nabavljaju potrebne materijale za proizvodnju.

Berina nam na početku razgovora otkriva kada i kako se javila ideja da pokrenu ovu vrstu biznisa.

Berina: Mama se bavi ručnim radom još od rane mladosti, moglo bi se reći i djetinstva, prvenstveno iz hobija, a sada se to razvilo u biznis. Ideja za Wool & Mama javila se u novembru 2019. godine kada je ona „za svoju dušu“ napravila stolicu ovčicu koja je, zapravo, bila samo jedan u nizu njenih dotadašnjih radova. Ja na ovčicu nisam ostala ravnodušna, te sam odmah odlučila da podržim mamu u radu i da njen hobi podignem na viši nivo. Uslijedilo je fotografisanje, biranje imena i dizajna za logo i niz ostalih početnih koraka. Prvenstveno smo počele s Instagram profilom, gdje smo odmah naišle na pozitivne reakcije publike, odnosno kupaca. Zatim su nam se obratili mediji, kako novine i portali, tako i TV kuće. Mnogo nam je značila takva podrška u vremenu kad smo bile na samom početku. Posebno smo ponosne na to što smo uspjele razviti biznis u doba pandemije korona virusa.  Inspiraciju smo pronašle prije svega u djeci, u predivnim dječijim sobicama, te u želji da djeca imaju igračke koje im neće naškoditi i koje će ih ujedno zabaviti, a i ono što je mamama važno, bit će divna dekoracija u domu.

Kidsinfo: Možete li nam reći nešto više o kvalitetu proizvoda i o materijalima od kojih su izrađeni?

Berina: Proizvodi su namijenjeni djeci i samim tim biramo materijale koji ne utiču negativno na njihovo zdravlje. Koristimo prirodnu vunu, kao i vunu koja posjeduje Oeko tex certifikat,  što znači da su izvršena laboratorijska ispitivanja na širok raspon štetnih tvari, te je certifikatom potrđeno da je vuna usklađena sa ljudsko-ekološkim zahtjevima. Igračke i stolice su punjenje silikonskim kuglicama, odnosno vatelinom za koji znamo da je antialergijski i da se, također, koristi za punjenje jastuka. Smatramo da je mnogo bezbjednije da se djeca igraju igračkama od prirodnih materijala kao što su drvo i vuna, koje i sami koristimo, nego igračkama od plastike za koje je poznato da sadrže štetne tvari, počevši od vještačkih boja.

Kidsinfo:  Kada biste proizvode koje imate u svojoj ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?

Berina: Wool & Mama proizvodi su tu da pruže toplinu i ljubav djeci, da obilježe prekrasne događaje  poput rođenja bebice i rođendana, ali i da „rastu“ s djecom. Stolice s likovima životinja razvijaju maštu i igru kod djece, a služe  kao stolica, te igračka i dekoracija u sobici. Igračke od vune su tu da djeci pruže nježnost i toplinu, te mališani obično spavaju s njima. Dekorativni jastuci i lavići kao zidna dekoracija su tu da upotpune prostor i učine ga magičnim.

Kidsinfo: Zbog čega ste izabrali da izrađujete baš proizvode od vune?

Berina: Zbog talenta za izradu proizvoda od vune i zbog toga što su bezbjedni za djecu. Smatramo da je našem tržištu to trebalo.

Kidsinfo: Šta mislite da je Vaše proizvode neosporno izdvojilo u odnosu na slične koji postoje na tržištu?

Berina: Zadovoljstvo nam je da nas to pitate, smatrat ćemo komplimentom.  Prije svega, na prvom mjestu su zadovoljni kupci, a onda i sav trud i ljubav koju pružamo svakom proizvodu koji izrađujemo. Mi zaista svakom proizvodu poklonimo ljubav i osmijeh i to kupci osjete. Naš cilj je zadovoljan kupac, a na putu do tog cilja su kvalitet, izgled, pažnja koju posvećujemo, te trud i ljubav.

Kidsinfo: Ko su Vaši najčešći kupci?

Berina: Mame i tetke su definitivno najčešći kupci.

Kidsinfo: Vaše proizvode su za svoje mališane birale i brojne poznate mame. Koje sve?

Berina: Prva koja nas je podržala i kupila našu stolicu je Jelena Harbinja poznatija kao @skocenzilife na Instagramu. Rekli bismo da nam je donijela sreću. Uslijedile su saradnje sa divnim damama poput Aide Čamdžić, Darjane Milanović, Slađe koja je poznatija na Instagramu kao @mybosnianhome, a lavić na zidu je najslađi u sobici kod @colola. Nedavno nas je Naida Kundurović Zečević jako obradovala reakcijom na jednorog stolicu koju je njena djevojčica dobila na poklon. Neizostavno je pomenuti podršku koju nam pruža predivna  Amra Džeko, kako putem Orea bazaara tako i privatno. Trenutno naša stolica putuje za Italiju u Amrin dom, a nedavno je izabrala Wool & Mama  stolicu za poklon prijateljici. Hvala svima za podršku.

Kidsinfo: Koje sve proizvode imate u svojoj ponudi? 

Berina: Stolice koje su kombinacija vune i drveta (ovčica, slon, jednorog, zeko, lane i tako dalje), igračke od vune (ovčica, jelen, zeko, lutkice i tako dalje), lav zidna dekoracija (proizvod od slame i vune), dekorativne jastuke i tabureiće.

Kidsinfo: Koji je Vaš naprodavaniji proizvod?

Berina: Moglo bi se reći da je stolica ovčica bestseller. Slijede je svi ostali likovi stolica, kao i igračke od kojih su ovčica i jelen najprodavanije.

Kidsinfo: Koliko vremena je potrebno za izradu, naprimjer, stolice?

Berina: Za izradu stolice je potrebno najmanje tri dana. Upravo iz tog razloga je potrebno da kupci na vrijeme naruče ono što žele, kako bi im bilo gotovo do željenog roka.

Kidsinfo: U kojem pravcu biste voljeli da se vaš biznis dalje razvija? Planirate li u nekoj skorijoj budućnosti dodatno proširiti svoju ponudu?

Berina: Razvijat ćemo biznis sigurno, imamo nekih ponuda koje trenutno razmatramo. Planiramo proširiti ponudu u skladu s kapacitetima, a najvažnije nam je da zadržimo zadovoljne kupce. Mnogo smo zadovoljni dosadašnjim uspjehom, hvala svima koji su skupa s nama doprinjeli tome.

Kidsinfo: Na  koji način svi zainteresovani mogu poručiti proizvode iz Vaše ponude?

Berina: Putem instagram profila @woolandmama, FB profila @Wool and Mama, te putem e-maila woolandmama@gmail.com. Dostavu vršimo u BiH, te u ostale zemlje Evrope. Osim BiH, do sada smo mnogo proizvoda poslali u Srbiju, Hrvatsku, Njemačku, Austriju,  Dansku, Italiju, Švedsku…

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Porodila se bivša Miss BiH: Naša djevojčica je stigla

Naredna priča

Pedijatrica Junuzović-Kaljić: Zbog niskog stepena imunizacije prijete druge bolesti

Najnovije iz VIJESTI

-->