fbpx

Poznati bh. glumac očekuje prvo dijete

Poznati bh. glumac Irfan Ribić očekuje prvo dijete.

Sretnu vijest je objavio na svom Instagram profilu tako što je postavio fotografiju na kojoj pozira sa suprugom kojoj se vidi trudnički stomak i psom.

Nas 4 – napisao je kratko ispod fotografije.

Podsjećamo, Irfan se nedavno vjenčao sa svojom izabranicom Adnom, a osim po glumačkim angažmanima je poznat i po svom zalaganju da se u BiH legalizuje upotreba kanabisa u medicinske svrhe. Naime, Irfanu je u junu 2015. godine dijagnosticirana multipla skleroza.

Od tog trenutka pa narednih šest mjeseci Irfan je u svom liječenju koristio sve što su mu doktori preporučili, no, prognoze za budući život nisu bile sjajne. Naime, novi napad i to što su mu ljekari prognozirali da će završiti u kolicima bili su za ovog mladog studenta dovoljna motivacija da poduzme sve u borbi za ozdravljenje. Sasvim slučajno je putem TV emisije saznao za ulje kanabisa, te ga samoinicijativno uključio u svoje liječenje. Nakon samo tri mjeseca korištenja ove terapije Irfanovo zdravlje je bilo znatno poboljšano, a danas sebe vidi kao sasvim normalnog i funkcionalnog čovjeka koji uspješno obavlja sve svoje aktivnosti, među kojima je i priprema za istrčavanje prve maratonske trke. 

Kada sam se razbolio, imao sam 20 godina, a ako s toliko godina postaviš prepreku i kažeš da ćeš završiti u kolicima, ti si u startu sam sebi podmetnuo nogu. Ali zašto tako razmišljati? Meni često kažu da su karcinom i multipla ono najgore, ali zašto ne razmišljati da je to ono najbolje? Sve je to ludo, ali neka je, ja želim tako da razmišljam. Mislim da su sve bolesti na svijetu izlječive i da je sve moguće samo ako ste dovoljno željni, uporni i ako se borite. Bez obzira što je to, možda, nemoguće i nedostižno sigurno ne bih napravio ovakav rezultat da sam razmišljao drugačije – rekao je on u jednom od intervjua.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Mama četvero mališana: Moje iskustvo sa carskim rezom

Kidsinfo - Sofija
Naredna priča

Primjer koji treba slijediti: Sofija Milošević nema problem s dojenjem u javnosti

Najnovije iz VIJESTI

-->