fbpx

dm drogerie markt BiH: Pet savjeta za unutrašnji mir

Još samo brzo dovršiti prezentaciju, pokupiti djecu, skuhati nešto zdravo, pospremiti, oprati… i nakon svega ne možete zaspati? Kako valerijana, konoplja, lavanda i ostali mogu pomoći da se smirite i opustite saznajte pomoću naših savjeta. Ipak, najvažniji savjet za opuštanje: Nemojte se preopteretiti ili jednostavno ostavite neke stvari nedovršene.

Valerijana

Često ste nervozni? Dobro je znati da je nervozi dorasla jedna biljka: valerijana. Ulje ove ljekovite biljke često se stavlja u dodatke prehrani, kupke i čajeve. Valerijana isto tako pomaže da brže i dublje zaspite dok se ujutro budite osvježeni i puni energije. Kod straha prije ispita, treme ili ako se želite jednostavno opustiti, valerijana je također dobar izbor.

Med

Jedan od klasičnih i neupitnih savjeta za opuštanje je toplo mlijeko i med. Mješavina osim što djeluje opuštajuće ima i izvrstan okus. Kupke s medom i mlijekom osim što imaju fantastičan miris i opuštajući učinak, imaju pozitivno djelovanje na kožu.

Lavanda

Bilo da je u vrtu, mirisnom jastučiću ili lampi: Lavanda ne otpušta samo ugodnu aromu, već djeluje i umirujuće. Topli čaj s lavandom (i drugim ljekovitim biljkama) je pravi tretman za opuštanje. Kako se čini masaža s uljem lavande? Uz toliko užitka za čula nećete morati dugo tražiti unutrašnji mir.

Konoplja i hmelj

Već dugo poznate biljke su postale neizostavan sastojak za tinkture i razne kapsule. Bilo da morate prebroditi stresni radni dan ili se želite u svoja četiri zida vratiti u ravnotežu: Konoplja i hmelj pravi su vodiči do unutrašnjeg mira. Češće pauze s šoljicom čaja od konoplje zagarantovano vraćaju unutrašnji tok misli u ravnotežu.

Eterična ulja

Par kapi eteričnih ulja u mirisnu lampu ili infuziju saune: Pačuli, sandalovina i ostali su klasici opuštanja i šire svoje umirujuće djelovanje na mnogo različitih načina. Za pretpostaviti je da su neizostavan sastojak u proizvodima za kupke. Sama pomisao na opuštajuću mirisnu kupku… prekrasno!

(dm-drogeriemarkt.ba, Kidsinfo.ba) 

 
Prethodna priča

Vijeće roditelja KS: Problemi i strahovi zbog početka nastave

Naredna priča

Video: Jelena Jugović Tuncel pokazala kako izgleda svakodnevica majke blizanaca

Najnovije iz VIJESTI

-->