fbpx

Predlažemo nekoliko zimskih aktivnosti za djecu i roditelje

Mališani jedva čekaju zimski raspust kako ne bi radili domaću zadaću, dok se roditelji vesele provođenju vremena sa djecom. Ovo slobodno vrijeme može biti i izazov za svakog roditelja kako bi što bolje osmislili aktivnosti koje ne uključuju aktivno korištenje interneta, ali i koje su niskobudžetne, ne koštaju mnogo i uključuju provođenje zaista kvalitetnog porodičnog vremena. Zato vam donosimo spisak aktivnosti koji možete iskoristiti, pa iako planirate u zadnji čas!

Posjeta muzeju

Da, škole su zatvorene, ali zimsko vrijeme je idealno za posjetu gradskih galerija i muzeja, pa i biblioteka koje često nude razne i razne aktivnosti za djecu, ali i određene popuste za ulaznice ili knjige.

Turnir video igrica

Sigurno ne volimo kao roditelji pretjerano korištenje video igrica. Ali, ukoliko ne uključuju nasilje, a učestvuju i djeca i roditelji, može biti zabavno i korisno!

Klizanje

Glavni grad BiH nudi mnoštvo mjesta za klizanje, ali smo sigurni i da u vašoj blizini postoji mjesto sa istim mogućnostima. Pronađite ga ili pogledajte na internetu ponude koje uključuju i razne popuste za djecu.

Idemo na planineee!

Da, jer tamo nema zime! Djeca koja vole avanturizam mogu skijati, dok ostali mogu sankati i šetati. Sve su to vaše zajedničke aktivnosti, a kasnije se počastite čajem ili toplom čokoladom. Zasluženo!

Odlazak u kino

Da, odlasci u kino u nekim gradovima koštaju više novca, posebno ako je riječ o više osoba, ali provjerite popuste određenim danima, posebno ako se radi o porodičnim popustima.

Kućni festival filma

A možete uštediti novac i iskoristiti ga za kokice, sokove, slatkiše.. okupite se u dnevnom boravku, pustite film na DVD-u ili pronađite na televiziji neki novogodišnji i uživajte u zajedničkom vremenu!

Zabava sa kolačićima i toplom čokoladom

Neka vaše dijete pozove prijatelje, a vi nabavite materijal za njihove omiljene kolačiće, pomozite im – i zabava može početi!

(www.discover.com/ kidinfo.ba)

Prethodna priča

3 savjeta kako naučiti djecu štednji novca za praznike

Naredna priča

Imate djecu u dobi od 8 do 11 godina: Unaprijedite njihove socijalne i emotivne vještine

Najnovije iz VIJESTI

-->