ART I ZABAVA

Grinch: Topao i zabavan animirani božićni film za cijelu porodicu

Grinch: Topao i zabavan animirani božićni film za cijelu porodicu

Bliže se praznici, a s njima dolaze i božićni filmovi. Jedan od njih je i kinesko-američki animirni film Grinch, koji govori o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture mijenja zahvaljujući neobuzdanom duhu djevojčice koja vjeruje u Božić i čaroliji praznika.

Grinch živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov vjerni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje komšije jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grincha sve više i više nervira sve veća i svjetlija i glasnija praznična atmosfera.

Bili djeca ili odrasli, zasigurno će vas oduševiti gradić Whoville gdje se odvija radnja filma. Gradić prepun najdivnijih božićnih ukrasa i poslastica, gdje su svi nasmiješeni, veseli i dobri. Tako su dobri i obazrivi jedni prema drugima da i Grincha dotakne njihova dobrota. Upravo je to poruka filma – da su dobrota i suosjećanje ono što čini život i društvo ljepšim i sretnijim.

Film je pravi užitak za cijelu obitelj. Svi će se dobro zabaviti i nasmijati, a roditelji neće morati razmišljati o nasilju i neprimjerenom rječniku. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričat će nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma.

U Cinema cityju redovno se prikazuje ovaj animirani film, stoga pogledajte termine i uživajte u porodinčnom druženju. 

(medijskapismenost.hr, Kidsinfo.ba)