fbpx
/

Zanimljivosti: Blizanci rođeni u razmaku od 15 minuta, ali u različitim godinama

Neobična vijest stiže iz kalifornijskoga grada Salinasa gdje su dvojajčani blizanci na svijet došli u razmaku od 15 minuta, no rođendan neće proslavljati isti dan, pa čak ni u istoj godini, pišu američki mediji.

Aylin Yolanda Trujillo rođena je u medicinskom centru Natividad u Salinasu 1. januara tačno u ponoć i bila je prva beba rođena u okrugu Monterey u 2022. godini. No, njen brat Alfredo Antonio Trujillo na svijet je stigao petnaest minuta prije Aylin, 31. decembra 2021. u 23.45.

Izgledi za blizanačku trudnoću su otprilike jedan prema 250, no Alfredo i Aylin su tehnički rođeni u različitim godinama, za šta izgledi iznose jedan prema dva miliona.

Roditelji blizanaca, ali i šira porodica, bili su u šoku. Majka blizanaca, Fatima Madrigal je rekla da joj je “ludo to što su blizanci rođeni u različitim godinama”.

Dr. Ana Abril Arias, liječnica koja je porodila ovaj specijalni par rekla je da je to bio jedan od najupečatljivijih poroda u njenoj karijeri.

Bilo je apsolutno zadovoljstvo pomoći ovim mališanima da sigurno stignu na svijet 2021. i 2022. Kakav nevjerojatan početak nove godine! – rekla je.

Blizanci iz kalifornijskoga grada Greenfielda imaju još dvije starije sestre i starijeg brata.

(N1, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Interijer: Zavirite u novi porodični dom Damira Džumhura

Naredna priča

Porodila se Ivona Aleksić: Stigla je četvrta kćerka

Najnovije iz BEBE

-->