fbpx

Nakon pete medicinski potpomognute oplodnje: Poznata voditeljica rodila sina

Poznata voditeljica Hana Tabaković Baska rodila je sina kojem su dali ime Leon.

Naime, ona je za hrvatske medije otkrila da se tokom prethodne četiri godine podvrgavala medicinski potpomognutim oplodnjama, a u drugom stanju je ostala nakon petog postupka. Ne krije da je taj put bio prilično težak.

Samo žena koja prolazi kroz postupak medicinski potpomognute oplodnje može razumjeti koliko je to psihički preteško. Puno je uspona, ali nažalost puno više padova. Fizički to nekako u glavi posložiš, znaš u koje vrijeme moraš biti kod doktora i kada sebi daješ injekciju. Tijelo se mijenja. Puno je to hormona koji prave haos u organizmu – kazala je ona.

No, sve to ju je dovelo do uloge majke u kojoj uživa.

Što se tiče samog porođaja dogodio se jako brzo jer je došlo do komplikacija s mojim pritiskom koji je bio izuzetno visok. Što se tiče osjećaja preplašena sam jer sam rodila u 35. sedmici plus jedan dan. Leon ima 2200 grama i u inkubatoru je trenutno jer je rođen 4 sedmice prije termina. Ja sam svu bol od carskog zaboravila kada sam ga vidjela tako slatkog i tako malenog. Sada idemo dan po dan, suprug i ja – kazala je ona.

(Story.hr, Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Dalija Hasanbegović Konaković: Svi detalji proslave kćerkinog petog rođendana

Naredna priča

Bojana Đukić, majka dječaka s Down sindromom za Kidsinfo: Nije lako prigrliti činjenicu da će vaše dijete u nekim momentima biti odbačeno ili po strani

Najnovije iz RODITELJI

-->