fbpx

Dalija Hasanbegović Konaković: Svi detalji proslave kćerkinog petog rođendana

Novinarka i prezenterka Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović Konaković na svom je Instagram profilu objavila poruku povodom petog rođendana kćerke Kiane Aje.

Veliki rasplesani 5. rođendan!!! Rođendan za koji smo prerasli igraonu jer “Mama, to je za malu djecu. Ja sam velika, imam 5 godina”, pa mi nije ostalo drugo nego da osmislim zabavu koja zadovoljava “veliku” djecu. I mislim da smo uspjeli. Plesali smo dok se boje nisu rastopile i pretvorile u neon štapiće. Hvala našim divnim drugarima što su uljepšali Kianinu proslavu. Mama se izvinjava što nije ranije izvježbala ispaljivanje konfeta. Umalo smo odustali, a onda su mi djeca objasnila šta se povuče, a šta pritisne. Još samo nisam rekla: “Djeco draga ovoga u vrijeme tete Dalije nije bilo”. Volimo vas najzlatnija družbo na svijetu!!!! Uljepšali ste nam i dan i cijelu godinu!!! – napisala je ona ispod objave na kojoj se mogu vidjeti detalji s proslave.

Podsjećamo, Dalija je u jednom od intervjua govorila o ulozi majke.

– Kad odraste, samo joj želim odlično zdravlje, dug život i laganu sudbinu, da bude sretna i zadovoljna u životu, da voli i cijeni sebe, da razlikuje dobro od lošeg, da poštuje druge, da ima empatije i pomaže kad god je u mogućnosti. A ona profesiju neka bira prema svojim afinitetima i ambicijama – rekla je ona tada.

Otkrila je i to da li kćerki dopušta da koristi pametne uređaje.

Ima ona tablet i mobitel, nedavno je otkrila igrice, što se meni uopšte ne sviđa. Ipak, još nema potrebe za zabranama (samo će joj zabranjeno postati interesantnije) i ograničenjima, jer ona i dalje najviše uživa u aktivnoj igri, s drugarima u parku preskače konopac, igraju lopte,  gume (lastiša) kao mi kad smo bili djeca. Bar četiri puta sedmično imamo kući kreativne radionice -slikamo pijeskom, farbamo školjkice i kamenčiće, vezemo jednoroge, pravimo makete, igramo se s plastelinom, kreiramo odjeću za lutkice… tako da joj za mobitele i tablete ne ostaje vremena. Shvatila sam da mi je tako u ovoj fazi bolje, ništa ne zabranjujem, samo se potrudim da su alternative mnogo zanimljivije – kazala je i dodala da je u njihovom domu ona strožiji roditelj te, kako ističe, ponekad babaroga.

(Kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Interijer: Zavirite u dom Naide Kundurović Zečević

Naredna priča

Nakon pete medicinski potpomognute oplodnje: Poznata voditeljica rodila sina

Najnovije iz Rođendani

-->